Droom groot, niet klein: Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

Entertainment

Droom groot, niet klein: Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 december 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

11 december 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

De inzending is bekend: Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. De AVROTROS heeft de kandidaat maandag bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö.

De 26-jarige Joost Klein, beter bekend als Joost, kreeg bekendheid met zijn nummers Wachtmuziek, Ome Robert, Scandinavian Boy en Friesenjung. Met die laatste scoorde hij een nummer 1-hit in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook speelde hij dit jaar onder meer op Lowlands en Pinkpop en had hij in november twee uitverkochte shows in de AFAS Live in Amsterdam. De zanger kon op sociale media op veel bijval voor zijn deelname rekenen: radiozender NPO 3FM startte zelfs een petitie om hem mee te laten doen. Tienduizenden mensen ondertekenden die. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record. Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie, denkt dat het nummer van Joost 'de grootste hitpotentie' heeft. 'Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast.' Lees ook: Throwing it back: dit was het meest shocking entertainmentnieuws van dit jaar

De laatste vijf kanshebbers moesten hun inzending live zingen voor de commissie. Dat werd ingevoerd na het optreden van kandidaten Mia Nicolai en Dion Cooper dit jaar. Het duo had voor de shows niet eerder samen op het podium gestaan en zong tijdens de optredens vals. Het duo haalde de finale niet.

Joost Klein, Droom Groot 'Deelnemen aan het Songfestival is een droom die uitkomt,' zegt Joost zelf. 'Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen