Rick Brandsteder beëindigt televisiecarrière: 'Het is mooi geweest'

Entertainment

Rick Brandsteder beëindigt televisiecarrière: 'Het is mooi geweest'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Rick Brandsteder keert niet meer als presentator terug op televisie. Hij heeft 'na zeventien jaar het hoofdstuk tv afgesloten', zegt Brandsteder tegen Shownieuws.

De 39-jarige presentator is al een tijdje niet meer op de buis nadat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek om een alcoholverslaving. Het gaat inmiddels goed met hem. 'Ik zit lekker in mijn vel, maar ik heb na zeventien jaar het hoofdstuk tv afgesloten. Dat geeft mij een fijn gevoel. Ik zat hier al langer mee in mijn hoofd en na mijn periode in de kliniek in Zuid-Afrika en de opnames van Het Perfecte Plaatje kreeg ik helemaal de bevestiging dat het voor mij wel mooi geweest was.' Brandsteder kijkt terug op een fijne carrière. 'Ik heb al die jaren met heel veel plezier gewerkt, fijne mensen ontmoet en prachtige plekken aangedaan, dus ik kijk er met een grote glimlach op terug. Maar nu is het tijd voor nieuwe avonturen waar ik veel energie van krijg.' Lees ook: Koen Pieter van Dijk gaat luisteraars advies geven in eigen radioprogramma De presentator, de oudste zoon van tv-persoonlijkheid Ron Brandsteder, was het grootste deel van zijn carrière actief voor RTL. Hij presenteerde er onder meer Temptation Island, Temptation Talk, Five Days Inside, De Bachelor en De Bachelorette en Expeditie Robinson. Ook was hij regelmatig te zien in RTL Boulevard. Vorig jaar was Brandsteder een van de kandidaten van Het Perfecte Plaatje.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen