Komt er een Ranking The Stars-aflevering met Peter R. de Vries? Hij is wel opgenomen

Entertainment

Komt er een Ranking The Stars-aflevering met Peter R. de Vries? Hij is wel opgenomen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

7 februari 2024 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft voor zijn dood meegedaan aan een speciale aflevering van het programma Ranking the Stars. Dat vertelt presentator Paul de Leeuw in de nieuwste aflevering van de podcast De Leeuw Lult Verder, waarin Royce de Vries te gast is. Na de moord op de misdaadverslaggever in juli 2021 besloot RTL volgens De Leeuw de show niet uit te zenden.

De aflevering werd opgenomen ter gelegenheid van een speciale actiedag, vertelt De Leeuw in de podcast. 'Het was een Ranking the Stars met mensen van RTL Boulevard,' aldus de presentator. 'Ik dacht: dat doet Peter R. nooit, die zou nooit meedoen. Maar hij zat toch in het team. En je vader was góed, echt fantastisch!' Lees ook: Levenslang geëist tegen 3 verdachten voor moord op Peter R. de Vries

Uitstapjes Volgens De Leeuw had De Vries veel plezier tijdens de opnames: 'Hij vond het zelf heel leuk, dat zag ik aan hem. Ik kreeg er genadeloos van langs, en heb hem er ook van langs gegeven.' Royce de Vries reageert verbaasd in de podcast: 'Ik wist niet dat hij eraan mee gedaan had. Maar dat moet uitgezonden worden! Dat soort uitstapjes vond hij toch wel leuk soms.' Zo verscheen De Vries ook een keer als drag in het programma Make Up Your Mind.

Ranking the Stars is bijna vijftien jaar op televisie geweest. In het programma moeten BN'ers onalledaagse vragen beantwoorden en elkaar de maat nemen. In 2019 verhuisde het programma van BNNVARA naar RTL, nadat De Leeuw de overstap had gemaakt naar de commerciële omroep. Toen het stopte lieten RTL en BNNVARA in 2022 allebei weten dat ze geen interesse meer hadden in Ranking The Stars. Lees ook: Wendy van Dijk trots op hoe dochter met ziekte omgaat: 'Wat een kracht' Reactie van RTL RTL bevestigt dat er enige tijd voor het overlijden van Peter R. de Vries een speciale korte aflevering van het programma Ranking the Stars is opgenomen waaraan de misdaadverslaggever meedeed. Een woordvoerder laat weten dat het speciale programma, waar een team van RTL Boulevard aan meedeed, werd opgenomen in het kader van het Project Glimlach, een inzamelingsactie voor kinderziekenhuizen. 'De opnames waren enige tijd voor zijn dood,' aldus een woordvoerder van RTL. 'Gaandeweg hebben we een andere invulling aan het project gegeven. Daarom zijn de opnames nooit uitgezonden of naar buiten gebracht.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen