Loopt uit de klauwen: Zweedse politie verwacht dat Joost Klein vervolgd wordt

Entertainment

Loopt uit de klauwen: Zweedse politie verwacht dat Joost Klein vervolgd wordt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

13 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

13 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

De Zweedse politie verwacht dat het Openbaar Ministerie van Zweden overgaat tot vervolging van Joost Klein. Dat zegt het hoofd van de onderzoeksafdeling van de politie in Malmö tegen de Zweedse omroep SVT. De Zweedse politie deed afgelopen dagen onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisie Songfestival, waarbij Klein een cameravrouw zou hebben bedreigd.

'De prognose is goed en we verwachten dat er waarschijnlijk sprake zal zijn van een vervolging,' zei Emil Andersson, hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö tegen de omroep. Tegenover het ANP kon een woordvoerder van de Zweedse politie dat niet bevestigen.

Het dossier van Klein is nog niet overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Zweden, aldus de politie. Zij verwachten dat begin juni te doen. Volgens onderzoeksleider Andersson hebben zaken als die van Klein normaal gesproken een verwerkingstijd van zes tot acht weken, maar in dit geval is gebruikgemaakt van een juridische procedure die versnelde vervolging wordt genoemd. Dit was mogelijk omdat het bewijsmateriaal 'goed' is in combinatie met het feit dat het 'geen ernstig' misdrijf is. Door deze procedure zou Klein ook al een voorlopige datum hebben gekregen waarop zijn zaak wordt behandeld.

Lees ook: Joost mag 't weten: dingen die je eerder niet wist over het songfestival

Het management van Klein was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Een medewerkster van het Eurovisie Songfestival diende vorige week naar aanleiding van een incident achter de schermen een klacht in tegen Klein. Volgens omroep AVROTROS zou de artiest 'een dreigende beweging' hebben gemaakt naar de vrouw, omdat zij hem tegen gemaakte afspraken in zou hebben gefilmd. De Zweedse politie onderzocht het voorval, waarna songfestivalorganisator EBU Klein diskwalificeerde voor de finale van zaterdagavond. Klein heeft vooralsnog niet inhoudelijk gereageerd op de gebeurtenissen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen