Joost mag 't weten: dingen die je eerder niet wist over het songfestival

Entertainment

Joost mag 't weten: dingen die je eerder niet wist over het songfestival

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld: NL Beeld

Gepubliceerd op

11 mei 2024 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld: NL Beeld

Eurovisie plottwist: Joost Klein is gediskwalificeerd voor de grote finale, en dát zagen we effe niet aankomen. Ook deze dingen over het songfestival wisten we eerder nog niet.

Die lichtjes zijn voor de show. Is het je opgevallen dat al die lichtjes in de zaal net zo mooi op elkaar zijn afgestemd als een spontane flashmob choreografie? Wat blijkt? Het is één grote show. Bij binnenkomst krijgt het publiek voorgeprogrammeerde polsbandjes die ze om moeten doen. Die zorgen voor een grote lichtshow die al van te voren is ingesteld op de maat van de muziek en op het decor. Aanstekers zijn zó 2000. Boegeroep bestaat niet Niet in Eurovisieland. Begrijpelijk, want je zal er als deelnemer maar staan. Met klotsende oksels van de zenuwen, hopen dat je het hele riedeltje zuiver weet uit te zingen. Afgaan op het moment suprème is in ieder geval je grootste nachtmerrie. Gelukkig heeft de regie altijd een applausband op stand by staan, die wordt aangezet bij de eerste de beste ‘boe’. Het gejoel van het publiek wordt op die manier uitgefilterd. Zo is er op het podium en thuis voor de buis niks meer van te horen. Vooral lekker in die bubbel blijven allemaal. Achter iedere goede danser… staat een Eurovisie cameraman. Cha cha op links, camera op rechts: een beetje cameraman moet soepel in de heupjes zijn. Thuis zie je alleen de dansers zich uit de naad werken, maar op het podium doen de cameramannen net zo hard mee. Hoe breng je die hysterische choreografieën anders goed in beeld? Lees ook: Niet Joost Klein maar deze artiest was lang favoriet voor het Eurovisie Alle gekheid op een stokje, we wisten eerder écht niet dat... ...Iemand als Joost gediskwalificeerd kon worden voor het Eurovisie songfestival. In ons’ Europapa we trust, dachten we. Wel punk, van Joost. ...Dat we door al deze heisa haast terug verlangen naar Sieneke en haar draaiorgel En ach, dat kattengejank van Mia & Dion was eigenlijk best schattig. ... We stiekem toch blijven denken dat het allemaal een stunt is. We nemen de nieuwsberichten serieus, maar sluiten stiekem geen enkele complottheorie uit. Heeft Joost zelf niet gezegd dat we iets konden verwachten dat nog nooit eerder is gedaan? En weet je met Stefano Keizers (als creative director van Joost’s act) überhaupt ooit waar je aan toe bent? Ook op X gaat het los met dit soort speculaties. Ach, we mogen hopen, niet waar? ...Dat het dit jaar voor het eerst écht spannend werd Wie had dat gedacht? Dat ze bij de EBU zo kunnen uitblinken in vage omschrijvingen en geheimzinnige communicatie. ...er toch nog iéts is, dat langer duurde dan het wachten op de puntentelling. Hoe dan ook wij moeten door, met het cancellen van onze songfestivalplannen. Daar halen we weer 3 uurtjes mee in...

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen