Eh, foutje: Vanessa Hudgens wordt door High School Musical als latina gezien

Entertainment

Eh, foutje: Vanessa Hudgens wordt door High School Musical als latina gezien

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NLBeeld

Gepubliceerd op

15 september 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NLBeeld

Vanessa Hudgens wordt dankzij haar rol in High School Musical door veel mensen als latina gezien, terwijl ze eigenlijk van Filipijnse afkomst is. Dat vertelt de Amerikaanse actrice in een interview met Allure.

'Ik werd bekend door High School Musical en mijn personage Gabriella Montez, dus iedereen ging er automatisch vanuit dat ik latina was. De meesten doen dat nog steeds. Als ik dan zeg dat ik van Filipijnse afkomst ben, geloven ze het niet', zegt de 34-jarige Hudgens. 'Ik denk dat ik nogal tweeslachtig ben, dus mensen weten het niet echt. Maar ik doe er alles aan om het mensen te laten weten, omdat ik er trots op ben.'

Lees ook: Wie wil? Krant zoekt journalist die alleen over Beyoncé schrijft

Hudgens was in de oorspronkelijke High School Musical-trilogie tussen 2006 en 2008 te zien. In de rebootserie op Disney+ speelde zij niet mee, maar beleefde Olivia Rodrigo wel haar doorbraak als artiest. Zij wordt door Hudgens als haar 'mini-me' te zien, vertelt ze verder in het interview. De vader van Rodrigo is van Filipijnse afkomst.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen