Wie wil? Krant zoekt journalist die alleen over Beyoncé schrijft

Entertainment

Wie wil? Krant zoekt journalist die alleen over Beyoncé schrijft

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Brunopress

Nadat de Amerikaanse mediagroep Gannett eerder al op zoek was naar een verslaggever die alleen over Taylor Swift moest berichten, zoekt het bedrijf achter de krant USA Today nu ook iemand die alleen over Beyoncé wil schrijven. In de vacature wordt gezocht naar iemand die 'de muzikale, modieuze, culturele en economische invloed van Beyoncé' optekent.

De journalist in kwestie moet niet bevooroordeeld zijn en de volgende fase van de carrière van Beyoncé gaan volgen, beginnend met de afronding van haar Renaissance-tournee. De artikelen verschijnen in USA Today, de grootste krant van de Verenigde Staten, The Tennessean en meer dan tweehonderd lokale nieuwsmedia.

Lees ook: Wil je zien: Beyoncé gefrustreerd bij optreden in Amsterdam omdat van alles in de soep loopt

Eerder was Gannett al op zoek naar iemand met een 'onverzadigbare honger naar alles wat Taylor Swift op alle platforms doet'. Geïnteresseerde journalisten moeten echter wel kiezen tussen de twee artiesten. De vacatures zijn niet bedoeld om door dezelfde werknemer te worden vervuld. 'We hebben twee plekken beschikbaar', laat een woordvoerder van Gannett weten. 'Een voor iedere artiest.'

De vacatures lijken een droombaan, maar leveren echter ook kritiek op. Zo moest de lokale krant The Tennessean een paar jaar geleden bezuinigen, waardoor er nu geen lokale verslaggever meer is. Het feit dat er nu wel gezocht wordt naar twee aparte journalisten die alleen over de Amerikaanse artiesten moeten schrijven, levert online scheve gezichten op.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen