Moet je horen: dit is wanneer de bioscoopfilm over Amy Winehouse te zien is

Entertainment

Moet je horen: dit is wanneer de bioscoopfilm over Amy Winehouse te zien is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Het is zover. De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. En we weten nu ook op welke datum.

Komt-ie: in het Verenigd Koninkrijk en Polen gaat de film op 12 april in première, en vanaf 18 april draait Back to Black ook in Nederland.

Film over Amy Winehouse Back to Black laat 'het uitzonderlijke genie, de creativiteit en eerlijkheid die doordrong in alles wat de zangeres deed' zien. De film volgt Amy Winehouse (1983-2011) vanaf de jaren 90 tot aan haar overlijden op 27-jarige leeftijd. Met Back to Black wordt 'een kijkje van achter de spiegel' gegeven om 'te laten zien wat Amy zag en te laten voelen wat zij voelde'. Lees ook: Krijgt Ken een eigen film? Makers Barbie doen er behoorlijk mysterieus over De hoofdrol wordt gespeeld door actrice Marisa Abela, die eerder dit jaar ook in Barbie te zien was. Verder spelen ook Jack O'Connell, Eddie Marsan en Lesley Manville mee in de film. Er zullen ook bekende hits van de Britse zangeres voorbij komen, waaronder de gelijknamige titelsong.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen

Meer van deze auteur