Bevestigd door Angelina Jolie herself: er komt een derde Maleficent-film

Entertainment

Bevestigd door Angelina Jolie herself: er komt een derde Maleficent-film

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Disney

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Disney

Disney werkt aan een derde deel in de filmreeks Maleficent. Dat heeft actrice Angelina Jolie bevestigd in gesprek met de Wall Street Journal. De 48-jarige ster heeft verder geen details gedeeld over de opnames, andere castleden of een releasedatum.

In de vorige twee delen, uit 2014 en 2019, speelde Jolie de boze fee Maleficent. Zij was in de oorspronkelijke Disneyanimatiefilm Doornroosje uit de jaren vijftig de slechterik die prinses Aurora vervloekt, waardoor deze zich prikt en in een diepe slaap belandt. De films beklemtoonden vooral dat Maleficent haar eigen redenen had om 'slecht' te worden. Ook bleek dat ze moederlijke gevoelens koesterde voor Aurora.

Lees ook: Moet je horen: dit is wanneer de bioscoopfilm over Amy Winehouse te zien is

Beide films waren commercieel succesvol en brachten in totaal meer dan 1,3 miljard dollar op. Het nieuws dat er een derde deel aankomt, is opmerkelijk te noemen. Jolie gaf de afgelopen jaren aan zich minder op acteren te willen focussen. Ze stelde onlangs nog dat ze vaker in Cambodja is dan in Los Angeles. De actrice is in Cambodja vanwege haar werk voor VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen