Wijze lessen met Donnie: 'Mocht je ooit nadenken over huzarensalade frituren: niet doen'

Entertainment

Wijze lessen met Donnie: 'Mocht je ooit nadenken over huzarensalade frituren: niet doen'

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

6 september 2023 om 15:00

Gepubliceerd op

6 september 2023 om 15:00

Samen met je favoriete Nederlandse artiesten hangt Chantal op 6 en 7 oktober eens goed in de lampen van Ziggo Dome tijdens Chantals Pyjama Party. Ook Donnie doet gezellig mee. Wij vroegen ons af: hoe is hij op feestjes?

Rapper Donnie (Donald Scloszkie) kun je kennen van de nummers Bon Gepakt en Vanavond (Uit M'n Bol). Hij doet regelmatig mee aan televisieprogramma's en staat in oktober op het podium met Chantal, met wie hij dit jaar het nummer Schultenbräu uitbracht.

Welk type feestbeest ben jij? ‘Ik ben iemand die sporadisch feest. Ik heb nu twee kinderen dus ik zie de babyfoon vaker dan de club. Als ik feest, ga ik meestal naar mijn vaste kroeg in de Jordaan: De kat in de wijngaert, daar doen we dan een kopstootje. Soms kom ik rond zes of zeven uur 's ochtends thuis, maar ik zeg altijd: het is ergens op de wereld al middag dus dit is mooi op tijd. Toen ik nog naar afterparty's ging, bleef ik altijd heel lang. Dan was het ineens één uur 's middags en moesten we meteen door naar de studio. Nu is mijn afterparty met een flesje melk.' Lees ook: Roxeanne Hazes en Donnie bundelen krachten en brengen nieuw nummer uit Geef je zelf vaak feesten? 'Ja, maar dan wel in een kroeg en niet meer bij mij thuis. Ik weet hoe dat vroeger ging, overal rotzooi, dus dat is geen goed idee. Naarmate je ouder wordt is gewoon bij iemand thuis chillen ook al genoeg: gezelligheid, lekker eten – dan bedoel ik bittergarnituur – en lachen. Want lachen is een feest op zich. Vroeger ging ik naar de Chicago Social Club op het Leidseplein met Piet de bedrijfsleider, nu ziet Piet me niet. Ik hou er ook niet van om veel geld uit te geven op een feest. Als ik reïncarneer, denk ik dat ik een krent word.' Wat is je beste antikatertip? 'Gewoon patat. Maar dan wel uit de frituur, hoe vetter hoe beter. En ook een kaassoufflé, maar die eten mensen vaak op de verkeerde manier. Je moet namelijk een paar minuten wachten nadat je 'm uit de frituur hebt gehaald, want dan proef je de lobbigheid van de kaas veel beter. Ik heb nu zelfs een speciale frituurpan met twee pannetjes, dan kan ik meerdere dingen tegelijk frituren. Tegenwoordig frituur ik minder, maar op mijn hoogtepunt deed ik het wel vijf dagen per week. Je kan er ook álles in gooien.’ O ja? Wat is dan het gekste wat je ooit in de frituurpan hebt gegooid? 'Ik heb ooit een Croc – de schoen, ja – gefrituurd voor een programma. Maar het gekste is denk ik een croissant. Dat is een en al roomboter. Vet op vet creëert vet, dus toen ik erin hapte leek het alsof ik gewoon puur frituurvet aan het eten was, heel gek. O ja, en huzaren- salade. Dat had ik gepaneerd, maar door de mayonaise kreeg het een heel zure smaak. Mocht je hier ooit over nadenken: niet doen.' Lees ook: Zo veroverde rapper Donnie zijn vriendin Lois: 'Ik móést gewoon wat tegen haar zeggen' Heb je jouw pyjama eigenlijk al klaarliggen? ‘Bijna! Ik ben al wel met een plan bezig. Je hebt pyjama’s die op overhemden lijken met van die ruiten, een Olivier B. Bommel-flannel. Daar wil ik nog een gekke pantoffel bij, dat lijkt me wel mooi. Ik kijk heel erg uit naar het feest in Ziggo Dome, en ook om alle mensies in hun pyjama's en onesies te zien.’

Het hele interview lees je in &C's septembernummer 'Slapend rijk'. En kaarten voor Chantals Pyjama Party? Die scoor je hier. Wacht alleen niet te lang, want de vrijdag is al uitverkocht en de zaterdag ook bijna.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen