Livemuziek én gebakjes: 100% NL en Hannah Mae organiseren een high tea voor Moederdag

Entertainment

Livemuziek én gebakjes: 100% NL en Hannah Mae organiseren een high tea voor Moederdag

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Yosca Kips

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 18:00

Bron / Fotografie

beeld Yosca Kips

Wil jij je moeder extra in het zonnetje zetten deze Moederdag? Heb jij effe geluk, wij hebben de ultieme tip: radiostation 100% NL en zangeres Hannah Mae organiseren een intiem optreden voor moeders en (gelukkig maar) ook hun kinderen. Zin in lekker eten en goede muziek? Lees dan verder, want jij kan erbij zijn.

Hannah Mae weet als geen ander dat je niet genoeg tijd met je moeder kan besteden. Zo schreef ze zelf het nummer Waterdicht voor haar moeder. 'Het ging even een periode niet zo goed met mijn moeder,' vertelde Wat Wil Je Van Mij-zangeres in de ochtendshow met Giorgio Hokstam en Ingrid Jansen. 'Ze is iemand die er dan niet over praat en altijd graag de sterkste wil zijn. Ik wilde het er met haar over hebben, maar dat vond ik lastig. Dus schreef ik een liedje.'

'De eerste keer dat ze het nummer hoorde wist ze nog niet dat ik het voor haar geschreven had. Ik vond het best eng om tegen haar te zeggen,' vervolgt de zangeres, die komend seizoen ook te zien is in het programma de Beste Zangers. 'Toen ik het speelde bij een optreden zei mijn moeder achteraf: Waterdicht is echt een mooi lied.' Ik heb haar toen verteld dat het nummer voor haar was.

100% NL - Hannah Mae - moederdag actie

Hannah Mae en haar moeder kwamen er daarna achter dat het nummer andere mensen in dezelfde situatie kan helpen. Daarom slaan de zangeres en 100% NL de handen ineen voor een bijzondere dag. 'Het wordt een heel speciale dag. Het is op een prachtlocatie, bij de Hollandsche Manege in Amsterdam. Er wordt een high tea geregeld en ik speel liedjes.' Luisteraars kunnen zich nu nog opgeven via de site én de app van het radiostation. Word je teruggebeld en kom je in de uitzending? Dan win je deze unieke belevenis. Ieder moederfiguur is overigens welkom, je kunt met iedereen langskomen die je als een moeder ziet. Van schoon- tot bonusmoeders. 

Dit is een samenwerking met 100% NL.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen