Anna Karolina #247: 'Heb jij seks gehad met Sasha?!'

Column

Anna Karolina #247: 'Heb jij seks gehad met Sasha?!'

Anna Karolina
Door

Anna Karolina

Gepubliceerd op

18 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

18 maart 2023 om 19:00

Bron / Fotografie

Fotografie Tom ten Seldam

Geen idee hoe lang we al onderweg zijn, maar ik schat zo ruim een uur. Isabella zit achter het stuur en Otis zit naast mij op de achterbank en geeft haar rij-instructies. Het is duidelijk dat hij contact heeft met iemand die Sasha in het vizier heeft. Ik houd mijn mond gesloten en kijk uit het raam.

'Hoe sneller je deze klus klaart, des te sneller ben je verlost van dit alles.'

Isabella probeert mijn blik te vangen via de spiegel, maar ik vertik het om de verraadster aan te kijken. De energie die ze uitzend is heftig, maar met al mijn wilskracht kaats ik het terug. Ik ben er al vaak genoeg in getrapt bij haar.

'Wij hebben de opdracht gekregen om je te helpen, waar nodig, dus gebruik ons. Jou kennende wil je alles op eigen houtje doen. Geloof me, we zijn er allemaal bij gebaat als we die vrouw weer aan Gregor kunnen aanbieden. Hoe sneller, hoe beter.'

Ik walg van haar en haar woorden. Haar stem klinkt vertrouwd, maar niks aan haar herinnert me aan de tijd dat we partners waren. Ik wil niks met deze vrouw te maken hebben. Het vertrouwen dat ik blindelings in haar had is geheel verdwenen. Het feit dat ze zwanger is van mijn kind doet mijn lijf rillen van walging. Ik haat mezelf om die nacht met haar. Om alles wat nu kapot is gemaakt door haar terugkeer in mijn leven.

'Als ik je nodig heb hoor je het wel', brom ik terug.

'Ze zijn gesignaleerd. Je bent niet de enige die wil dat dit zo snel mogelijk achter de rug is. Sebastiaan, geloof me als ik je zeg dat ik dit nooit heb gewild. Ze chanteren mij en …' Haar blik vertoont sporen van angst.

'Ho, wat is dit voor gezeik? Keep your eyes on the price, miss Bella.'

Otis wijst nonchalant met zijn wapen richting Isa en ik besef instant dat hij de eerste is die uit de weg geruimd moet worden. Deze keer ontmoeten onze blikken elkaar wel via de kleine achteruitkijkspiegel en even bekruipt me het gevoel dat zij wellicht de enige kans is voor mij om heelhuids uit deze situatie te komen.

'Ze? Wie is ze? Is Sasha niet alleen?'

'Relax.'

Otis legt nu zijn hand op mijn knie en in een reflex sla ik hem van me af.

'Spaar je krachten maar voor zo meteen, Sebastiaan. Die hele Sasha blijkt geen makkelijke te zijn. Als zij door heeft dat wij haar op het spoor zijn, zal ze er alles aan doen om niet gepakt te worden. Ze is gewapend. Begrijpelijk natuurlijk. Wie wil er terug in de armen van die gore Gregor?'

Isabella speelt de rol van good cop en ik zucht geïrriteerd.

'Weet Gregor dat jij zo over hem praat, miss Bella?'

Otis kijkt haar vragend aan.

'Hou je bek', bijt ze hem toe.

Ik kijk nu fronsend naar Otis naast me en naar Isabella via de spiegel. Het is duidelijk dat zij totaal geen team vormen. Gregor heeft duidelijk iets wat ie tegen Isa kan gebruiken, en die hele Otis komt uit zijn eigen kamp.

Ik blijf rustig en probeer een plan te bedenken om eerst hem, dan Isabella uit te schakelen en Sasha zover te krijgen dat ze me helpt Anna veilig te stellen. Het besef daalt dan pas neer dat Gregor Anna in handen heeft. Anders had hij nooit die smerige chantage zonet uitgesproken om haar voor mijn ogen pijn te doen of erger nog, te vermoorden.

'Weet één van jullie waar hij Anna vasthoudt?'

'Dat knap vrouwtje van jou is veilig, don't worry', fluistert Otis in mijn oor.

'Gregor doet nooit half werk. Waar heb je haar naartoe gebracht?'

Ik kan me niet bedwingen en richt nu het wapen dat hij me zonet heeft overhandigd op hem.

'Luister vriend, wij zijn samen vertrokken uit jouw huis en zijn linea recta richting Gregor gereden. Ik heb haar echt niet in mijn binnenzak verstopt.'

'Hou je kutgrapjes maar voor je. Triest figuur dat je bent.'

'Ik? Triest? Hoe noem je een brave agent die undercover gaat en voor slechterikje speelt? Als er iemand hier triest is ben jij het wel. Je gaat me niet vertellen dat je er niet van genoot? Ik heb me laten vertellen dat jij die hele Sasha onder handen hebt genomen en haar alle hoeken van een of ander ranzig appartement hebt laten zien. Hoorde dat ook bij je job? Fucking amateur.'

'Wát zeg jij?'

Isabella's grote donkere ogen worden nog groter dan ze al zijn en de wagen zwenkt uit naar rechts.

'Hey, hou je ogen op de weg wil je. Onze dood, daar heeft niemand wat aan. Daar, ze zijn daar. Rechts. Nu naar rechts.'

Otis kijkt ons woedend aan en voor ik het weet grijp ik hem.

'Begrijp ik het goed? Heb jij seks gehad met Sasha?!'

Isabella draait haar hoofd naar ons om en krijst als een bezetene. Voor ik het weet zie ik alles draaien, ik hoor een schot, de wagen kiepert om, een geluid van ijzer op asfalt snijdt door mijn oren en de geur van staal en bloed vult mijn neus. Mijn hoofd bonkt, de ogen van Otis staren mij levenloos aan en ik hoor een vaag kermend geluid komen vanuit de bestuurdersstoel.

Wordt vervolgd.

delen
Anna Karolina

Anna schrijft iedere week over haar zoektocht naar de ware (meeslepende) liefde die als een stevige rode draad door haar leven loopt. Elke zaterdagavond om 19.00 uur lees je een gloednieuwe aflevering op &C the website.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen