Altijd moe? Deze sterrenbeelden hebben meer slaap nodig

Body & Mind

Altijd moe? Deze sterrenbeelden hebben meer slaap nodig

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

30 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

30 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Heb jij aan zeven uur slaap lang niet genoeg en ben je maar niet wakker te krijgen 's morgens vroeg? Dan zou het goed kunnen zijn dat dat te maken heeft met je sterrenbeeld. Eindelijk bewijs.

Sommige sterrenbeelden hebben namelijk nét even wat langer slaap nodig. Dat kan zijn omdat ze een emotioneel karakter hebben en meer moet verwerken dan anderen, of omdat ze simpelweg een dromer zijn. Wij hebben de grootste slapers op een rijtje gezet.

Kreeft 21 juni - 22 juli Kreeften hebben gemiddeld gezien meer slaap nodig dan anderen: negen uur maar liefst. Niet omdat het luie donders zijn, maar omdat ze héél veel emoties te verwerken hebben in droomland. Veel hevige prikkels op een dag zorgen ervoor dat je eerder uitgeput bent en behoefte heb aan een steady nachtrust. Daarnaast komt het vaak voor dat Kreeften meerdere malen op een nacht wakker worden en dat is ook niet bevorderend voor een frisse kop in de morgen. Lees ook: Sterrenstof: jouw liefdeshoroscoop voor week #26

Boogschutter 23 november - 21 december Boogschutters hebben hun slaap hard nodig en kunnen zonder moeite tien uur achter elkaar – en door de wekker heen – slapen. Maar dat komt vooral omdat ze maar geen ritme weten te creëren. Het zijn nachtbrakers die maar niet willen dat de dag voorbij gaat en daardoor schoppen ze hun hele ritme in de war. Deze uitputting zorgt ervoor dat de Boogschutter zó moe wordt, dat er een ware slaapmarathon plaatsvindt. De Boogschutter doet er verstandig aan wat meer regelmaat en structuur in het leven te brengen: dan hebben ze genoeg aan acht uur slaap.

Vissen 21 februari - 20 maart Vissen zijn dromers pur sang, en dat is niets om je voor te schamen. Het zijn creatievelingen die door te dromen op de meest wonderlijke ideeën komen en hun slaap hard nodig hebben. Negen uur tukken is wel een vereiste voor dit sterrenbeeld. Slaapt een vis te weinig? Gegarandeerd dat-ie bloedchagrijnig is, de héle dag. Woon en slaap je samen met een vis? Je doet er verstandig aan deze schone slaper wat langer te laten liggen, anders ligt er onweer op de loer.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen