Seks na de bevalling: dit zijn de 5 beste standjes

Body & Mind

Seks na de bevalling: dit zijn de 5 beste standjes

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 19:00

Gepubliceerd op

23 mei 2023 om 19:00

Meer seks is het thema van de nieuwe &C. Niet scrollen, maar rollebollen! Om ons nieuwe nummer in te luiden, plaatsen we elke dag een lekker seksartikel. Gewoon omdat het kan. Wil je voor het eerst sinds de bevalling een poging wagen tussen de lakens? Geen paniek. Dit zijn de vijf beste standjes.

Laten we er geen doekjes om winden: de eerste keer penetratie na de bevalling is doodeng. Tijdens een vaginale bevalling krijgt je vulva flink wat te verduren, maar ook van een keizersnede moet je lichaam herstellen. Hoelang je lijf moet bijkomen, verschilt per persoon. Bij een vaginale bevalling wordt vaak aangeraden om vier tot zes weken te wachten voordat je weer seks hebt. Al kan het natuurlijk ook dat je liever een half jaar wacht. It's all good.

Lepelen Veel vrouwen vinden seks hebben terwijl je lepeltje-lepeltje ligt het meest comfortabele standje na de bevalling. Wanneer je op je zij ligt, verlicht je de druk op je onderrug en vermijd je het litteken van een eventuele keizersnede.

Lees ook: Deze 7 dingen wil je weten over seks na de bevalling

Op een stoel Laat je partner op een stoel zitten en ga voorzichtig bovenop hem zitten. Op die manier kun je zelf de controle uitoefenen over het tempo en de diepte van de penetratie.

Missionaris Missionaris is een klassieker onder de standjes en da's niet zonder reden. Waneer je rustig ligt en ontspant, voel je al snel aan wat wel en niet goed voelt. Leg een kussen onder je rug of billen, zodat dit standje extra comfortabel aanvoelt. Pas op: wanneer je een keizersnede hebt gehad, kan dit een minder prettige positie zijn.

Vrouw bovenop Net als op de stoel kun je als je bovenop je partner zit zelf de controle uitoefenen over het tempo en de diepte van de penetratie. Wanneer je een keizersnede hebt gehad, is dit standje extra prettig. Je beschermt het litteken en er komt geen druk op te staan.

Lees ook: Perspraat: 'We hadden seks vier dagen na de bevalling'

Jij ligt, je partner staat Ga op je rug liggen en schuif naar de rand van het bed zodat je partner je benen omhoog kan houden. Als je op deze manier wordt gepenetreerd, wordt je onderrug minder belast. Wel zo fijn.

Glijmiddel Het spreekt voor zich, maar we zeggen het toch nog maar een keer: blijf goed met je partner communiceren over wat wel en niet prettig voelt. Misschien wil je extra glijmiddel gebruiken, misschien niet. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 83 procent van de ondervraagde vrouwen in de eerste drie maanden na hun eerste bevalling seksuele problemen ondervond zoals vaginale droogte en pijn. Luister naar je lichaam en stop vooral wanneer het te veel pijn doet.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind