Raar maar waar: in dít seizoen is een penis het grootst

Body & Mind

Raar maar waar: in dít seizoen is een penis het grootst

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Piemels. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Zelfs hetzelfde exemplaar kan verschillen in maat. Zo pikten wij op dat 'ie in bepaalde seizoenen groter blijkt te zijn. Totáál zonder eigenbelang (wink wink) willen wij weten wanneer dit dan is. Gelukkig voor ons had uroloog Piet Hoebeke het antwoord.

Je weet vast al dat de penis reageert op temperatuurverschillen. Op warme dagen bewonder je hem in volle glorie, terwijl hij liever warm binnenblijft op dagen dat wij dat ook doen. Niet dat je ons hoort klagen hoor. Als er iemand wat afweet van lichaamsveranderingen door kou (hallo, stijve tepels) zijn wij het wel.

Lees ook: Tepelissues: van deze 6 dingen kan je last hebben

Feit of fabel Met dit in gedachten kan je vast al raden over welk seizoen we het hier hebben (de zomer, mocht je écht traag van begrip zijn). Hoebeke legt uit hoe de vork in de steel zit. 'Bij kou krimpen de penis en de balzak en worden ze rimpelig, terwijl ze bij warmte iets uitrekken. In een koude omgeving is het natuurlijk interessant om de hele 'apparatuur' op lichaamstemperatuur te houden, terwijl het bij heel hoge temperaturen toch beter is om de teelballen wat naar buiten te laten hangen voor afkoeling.' Zie het zo: tijdens een vriesnacht vorm jij jezelf in bed toch ook tot een bolletje, terwijl je tijdens een hittegolf je ledematen zo ver mogelijk uitstrekt om maar geen extra warmte bij je lijf te genereren. The same goes here.

Stress less Daar bovenop hangen mensen er in de zomerperiode wat relaxter bij, en de penissen ook. Hoebeke: 'Adrenaline, het hormoon dat bij stress vrijkomt, reageert volgens het vecht-of-vluchtprincipe.' Tijdens het vluchten zijn ingetrokken genitaliën praktischer, dus zal de penis iets inkrimpen bij stress. En wanneer je op vakantie aan een strand ligt met een cocktail in je hand, heb je hier nu eenmaal wat minder van.

Lees ook: Toedeloe krampen: in deze houding wil je slapen als je ongesteld bent

Klote Om nog even voort te borduren op die stress: 'Er zijn mannen die door (langdurige) stress met een continu, samengetrokken gevoel van hun ballen en penis rondlopen,' vertelt Hoebeke. 'En laat dat nu net zijn wat die dartosspier (die verantwoordelijk is voor het terugtrekken van de penis) zo pervers maakt: hoe meer stress iemand heeft over de lengte van zijn penis, hoe korter die wordt.' Voor penisbezitters een bittere pil om te slikken, maar Hoebeke sluit af met beter nieuws: 'Aan de lengte in erectie verandert er helemaal niets.'

We willen er toch nog even een zoetsappig, maar daardoor niet minder waar cliché ingooien. Of je nu te maken hebt met een grote, kleine, dikke of dunne penis: er is geen goed of fout, dus zullen we iedereen effe lekker in zijn waarde laten?

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen