Oh no: laat die seksspeeltjes maar thuis als je naar deze landen op vakantie gaat

Body & Mind

Oh no: laat die seksspeeltjes maar thuis als je naar deze landen op vakantie gaat

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

9 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Vakantie draait om ontspanning, en wat is nou meer ontspannend dan seksspeeltjes? Precies, het is dus best logisch dat je die in je koffer wil meeslepen. Denk daar maar nog eens over na, want er zijn landen op de wereld waar het verboden is om je vibrator mee naartoe te nemen.

Natuurlijk is het heel ongemakkelijk als je bij de eerste de beste koffercontrole eruit gepikt wordt, nadat jij je hele koffer vol gestampt hebt met die toys. Het kan voor die landen als controversieel of 'niet netjes' overkomen als jij daar met rode oren van schaamte bij de douane staat. Om dat te voorkomen moet je dus effe opletten.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Hoe ouder je wordt, hoe beter de seks is'

1. Malediven Heb jij halsoverkop een reis gepland naar dit prachtige oord, wat wel wat weg heeft van Bora Bora? Helaas pindakaas, die speeltjes moet je dan thuislaten. Op dit eiland worden ze gezien als pornografie, wat hier hartstikke strafbaar is. Als toerist zijnde worden je trofeeën in bezit genomen, maar als je naar dit paradijs verhuist is het een ander verhaal. Als bewoner heb je zo een gevangenisstraf in plaats van die voorbinddildo aan je broek hangen.

2. Vietnam Voor de mooie tempels en overheerlijke Phở wil je wel veertien uur in het vliegtuig zitten, maar je hoeft er niet heen voor seksuele pret. In het zuidoosten van Azië is namelijk ook het gebruik, kopen én importeren van deze kanjers illegaal. Als je het dan toch probeert: neem dan niet je mooiste exemplaren mee, want die worden gelijk afgepakt.

3. Saudi-Arabië Ai ai ai, laat die toys maar in je nachtkastje liggen als je naar dit land gaat. Dat geldt ook voor bikini's of mooie lingerie trouwens, daar wil je niet dood mee gevonden worden bij de koffercontrole. Je moet daar niet aankomen met de hele Easytoys-winkel in je bagage, hoewel die dingen ontspannend zijn krijg je een hoop spanning als je betrapt wordt. Hier kun je tijdelijk voor verbannen worden, een celstraf of zelfs zweepslagen krijgen. En dan bedoelen we niet de kinky soort zweepslagen.

4. Thailand Je hebt het goed gehoord: het land dat bekend staat om haar enorme sekstourisme heeft een verbod op sekstoys. In dit land waar alles rondom seks booming is, zijn er zelfs smokkelaars die in het red-light district illegaal speeltjes verkopen. Waag het maar niet om een vibrerend ei tussen je sokken te verstoppen, want je kan hier tot wel drie jaar gevangenisstraf krijgen voor deze 'onschuldige' dingen. 5. India Tussen de kruiden- en kledingwinkels vind je hier echt geen 'adults only' winkel, het te koop zetten en tentoonstellen van de speeltjes is (surprise, surprise) verboden. Je mag ze wel in je eigen huis gebruiken, maar dat heeft niet zoveel zin als ze bij aankomst uit je koffer worden gevist. Ook al mag je die relaxers wel bezitten, het meesmokkelen in je bagage mag niet.

6. Verenigde Arabische Emiraten (VAE) Hoewel een van de bekendste steden in de VAE, Dubai, miljoenen toeristen trekt om haar moderne uitstraling is het geen goed idee om je 'progessieve' spullen mee te nemen. Net als bij alle landen op deze lijst zijn de seksspeeltjes strengst verboden én kan je er officieel voor vervolgd worden. Over een hoop gedoe gesproken, wij zouden het wel weten hoor: thuislaten die handel. Kan nog altijd old school, met de hand.

Staan deze landen op je bucketlist? Eh... maak dan eerst maar een lijstje van wat je wel en niet mee mag nemen, scheelt weer wat schaamte bij de douane.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen