Naaktslaper of pyjamapersoon: dit zegt de hoeveelheid kleren die je in bed draagt over je persoonlijkheid

Body & Mind

Naaktslaper of pyjamapersoon: dit zegt de hoeveelheid kleren die je in bed draagt over je persoonlijkheid

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

22 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

22 januari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Slaap jij in de winter ondanks de kou nog steeds het liefst naakt, of pak jij jezelf 's nachts het hele jaar goed in? Hoewel je je er normaal waarschijnlijk niks van aantrekt - of uittrekt - zegt de hoeveelheid kleding die je naar bed draagt best wel wat over je persoonlijkheid.

Dit blijkt uit een enquête die door tweeduizend Amerikanen in opdracht van Avocado Green Mattress is uitgezet. De antwoorden van de pyjamapersonen en naaktslapers zijn vervolgens van elkaar gescheiden, en daaruit zijn er leuke feiten over de verschillende slapers naar voren gekomen. Naaktslaper Ben jij op elk feestje te vinden, hou je van een goede horrorfilm én het allerbelangrijkste: heb jij een geweldig seksleven? Dan slaap jij waarschijnlijk poedelnaakt - net als 15 procent van de Nederlanders. Zo bloot als deze nachtuilen slapen, net zoveel zelfvertrouwen hebben ze in het dagelijkse leven. Hoewel ze 's avonds graag op stap gaan, vinden naaktslapers naar The Shining of Saw kijken - het liefst wel met vrienden - ook geweldig. Maar hoe leuk deze horrorfilms ook zijn, het levert wel onrustige nachten op. Maar liefst 55 procent heeft regelmatig nachtmerries. Pyjamapersoon Heb jij geen probleem met vroeg je nest uit komen en kijk jij het liefst naar een drama- of mysteriefilm? Dan is de kans groot dat jij in een pyjama slaapt. Maar liefst 49 procent van de vrouwen houden ervan om in hun PJ’s het bed in te duiken. Je seksleven en zelfvertrouwen gaan er misschien wel op achteruit, maar de nachtmerries doen dat gelukkig ook.  Lees ook: Wil je slapen als een blok? Moet je gewoon je sleep window ontdekken (en dat doe je zo) Toch liever een goed seksleven met nachtmerries? Uit de enquête bleek ook dat 72 procent van de naaktslapers de intimiteit met hun partner als beter ervaren wanneer ze samen naakt slapen.   Overig ondergoed Geen paniek onderboekslapers, we zijn jullie natuurlijk niet vergeten. De enquête alleen wel. Maar om je uit je identiteitscrisis te helpen omdat je waarschijnlijk écht wil weten wat voor soort persoonlijkheid je hebt volgens dit onderzoek, krijg je een vraag opgelegd: als je moest kiezen, slaap je dan liever naakt of in een pyjama? Voilà. Kun jij vanavond ook weer met een gerust hart - in je ondergoed - slapen.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur