Lekker lui: voor deze seksstandjes hoef je niet eens de bank af

Body & Mind

Lekker lui: voor deze seksstandjes hoef je niet eens de bank af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 20:00

Gepubliceerd op

6 december 2023 om 20:00

Kan je écht niet stoppen met het kijken van je favoriete serie en ben je stiekem liever lui dan moe? Lucky you: met deze vijf standjes kan je gewoon op de bank blijven zitten of liggen tijdens de seks. Een avondje Netflix en chill? Kom maar door.

Waarschuwing: pas op voor vlekken. Zou toch zonde zijn op je gloednieuwe velvet bank.

1. De lotus  Bij dit standje gaat de persoon met de piemel/vibrator/whatever in kleermakerszit zitten. Stap twee is dat de ander op schoot klimt. Zorg ervoor dat jullie elkaar kunnen aankijken. De persoon die op schoot zit slaat de benen om de ander heen en vervolgens kunnen jullie aan de bak. Doordat jullie op elkaar zitten is deze positie enorm intiem én neemt-ie niet te veel ruimte in, waardoor zelfs de kleinste bank geschikt is voor dit standje.  Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Bij seks met een vrouw gaat het puur om elkaar bevredigen'

2. Haasje-over Ken je haasje-over nog? Het spelletje van vroeger waarbij je vriendje gebukt stond en jij als een haas over zijn rug heen sprong? Dit is de volwassen versie daarvan. Hoe werkt het? Het lijkt een beetje op doggy style, maar in plaats van dat je op handen en knieën zit, leg je je hoofd en armen plat op de bank en gooi je je heupen de lucht in. Je partner zit op de knieën achter je en brengt de penis of ander gewenst gereedschap bij je naar binnen. Dit standje is een stuk minder vermoeiend voor je armen dan doggy style en er kan een diepere penetratie mee bereikt worden. Omdat je je lichaam niet hoeft te ondersteunen met je handen, heb je ze vrij om je eigen clitoris te stimuleren. Tv kijken wordt bij dit standje wel een beetje lastig, maar het is zeker de moeite waard om een keer te proberen. 

3. De pretzel  De pretzel, nog zo'n goed standje voor de diehard bankhangers onder ons. Ga op je rechterzij liggen met je rechterbeen gestrekt en je linkerbeen opgetrokken. Laat je partner over je rechterbeen knielen en vouw je linkerbeen om diens middel. Geloof ons, het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Voordeel van dit standje is dat er een diepe penetratie plaatsvindt. Het is te vergelijken met doggy style, maar het voordeel van dit standje is dat je elkaar makkelijk in de ogen aan kan kijken. Als je een kleine bank heb kan je je been in plaats van strekken een beetje buigen. Misschien een beetje passen en meten, maar oefening baart kunst. 

4. Schoothondje Dit standje is ideaal voor wanneer je geen seconde wil missen van je favo serie. Je kan tijdens de uitvoering ervan namelijk gewoon lekker doorkijken, hoe ideaal. Het is eigenlijk heel simpel: je partner gaat rechtop op de bank zitten. Vervolgens ga jij op schoot zitten met je rug naar je lief toe en klaar is Kees. Seksen terwijl je Netflix kijkt: multitasken was nog nooit zo leuk.  Lees ook: &Camasutra: 6 standjes voor een orgasme waar je u tegen zegt

5. De zittende kruiwagen Voor dit standje moet je wellicht het bijzettafeltje even aan de kant schuiven. Het kost wat meer inspanning, maar je krijgt er wel wat voor terug. Laat je partner op het puntje van de bank zitten. Zorg ervoor dat jouw bilpartij op diens schoot komt te liggen. Je gezicht is van je partner afgekeerd en je steunt op je handen om evenwicht te bewaren. Klem je knieën om de benen van je lief, zodat je extra grip hebt en laat je partner bij je naar binnen komen. Voor jou wordt het met dit standje een beetje lastig om Netflix te blijven bingen, maar je partner kan gewoon ongestoord verder kijken. Ach ja, het is geven en nemen in een relatie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind