Kun jij nog huppelen? Veel mensen vergeten hoe het moet, en dit is waarom

Body & Mind

Kun jij nog huppelen? Veel mensen vergeten hoe het moet, en dit is waarom

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

9 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

9 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Als je eenmaal leert fietsen verleer je het nooit meer. Helaas geldt dat niet voor huppelen. Op TikTok gaan massaal video's rond van mensen die proberen te bewijzen dat ze nog kunnen huppelen, met de nadruk op proberen, want velen kunnen het niet meer.

Vol zelfvertrouwen beginnen de mensen in de viral video's aan hun huppelpas, totdat ze erachter komen dat ze niet eens meer van de grond af komen. Vooral (oudere) mannen lijken moeite te hebben met deze pas. Het resultaat is hilarisch:

Ouderdomskwaaltjes Ben jij tijdens het lezen al opgestaan om uit te proberen of je het zelf nog kan? En lukte het? Gefeliciteerd, dan heb je een goed geheugen! Als kind huppel je nogal wat af. Logisch ook, je bent sneller en het ziet er ook nog 'es vrolijk uit. Het vergt goede coördinatie, en is een teken dat de motoriek van het kind goed werkt. Zodra je ouder wordt gebruik je deze manier van vooruitkomen simpelweg niet meer. Het kost gewoon teveel moeite, en volgens een onderzoek verbrandt het zelfs 30 procent meer calorieën dan rennen. Vermoeiend.

Omdat we niet meer huppelen vergeten we het dus gewoon. Je brein ziet het als onnodige informatie, en maakt daarom plaats voor écht belangrijke dingen. Zoals het feit dat je favoriete kledingmerk een sale heeft. Fysiotherapeut Dr. Dan legt het in deze video nog even haarfijn uit waarom we deze skill kwijtraken:

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind