Geen paniek: het is juist goed om tussen je twintigste en dertigste single te zijn

Body & Mind

Geen paniek: het is juist goed om tussen je twintigste en dertigste single te zijn

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

5 december 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

'Heb je al een relatie? Wordt het niet eens tijd? Doe je eigenlijk wel je best? Het is ook prima als je op vrouwen valt hoor.' Het hele riedeltje komt voorbij als je tante uit Groningen weer haar jaarlijkse bezoek brengt. Het is genoeg geweest. Volgens Daily Mail is het juist heel goed om tussen je twintigste en dertigste single te zijn. Leg dat Tante Truus voor eens en voor altijd maar goed uit.

En alle andere irritante familieleden tijdens het kerstdiner.

Alleen, maar niet eenzaam Woon je volledig op jezelf? Dan doe je het goed volgens het onderzoek. Zonder partner focus je meer op je individuele krachten, talenten en vrienden. Hierdoor heb je een goede basis en wordt een relatie echt een aanvulling op je leven, maar kun je ook best zonder. Oftewel: wil je - voor zover dat kan - bij een relatiebreuk niet kapot gaan aan een gebroken hart, is het belangrijk om je eerste zelfstandige jaren echt even helemaal op jezelf te focussen.

Lees ook: Over en uit(maken): 12 tekenen dat je jouw relatie beter uit kunt maken

Weerstand opbouwen Ooit een gebroken hart gehad? Wil je niet. Toch zijn niet alle relaties voor altijd en is de kans best groot dat jouw relatie ooit stukloopt, vooral als je nog zo jong bent. En het kan fokking veel pijn doen als je in een klap de liefde van je leven kwijt raakt. Dat er nog duizend andere vissen in de zee zwemmen en dat het allemaal wel weer goed komt, is dan niet iets wat je wil horen. Hoe moet je nou verder? Je kent geen wereld zonder een partner. 'Juist door single te zijn,' legt dokter Lonneke van den Berg uit, 'leer je nieuwe dingen over jezelf.’

Als Tante Truus jouw individuele ontwikkeling en weerstand minder belangrijk vindt dan dat zij er een schoonfamilielid bijheeft, weet je ook weer wie er volgend jaar geen extra stuk kerststol krijgt tijdens de brunch. Lekker puh.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur