Over en uit(maken): 12 tekenen dat je jouw relatie beter uit kunt maken

Body & Mind

Over en uit(maken): 12 tekenen dat je jouw relatie beter uit kunt maken

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 19:00

Gepubliceerd op

26 september 2023 om 19:00

We willen allemaal weleens onze partner bij het oud vuil zetten. Kun je beter niet doen. Tenzij je het beter wel kunt doen. Bij deze 12 tekenen bijvoorbeeld.

Ze halen het slechtste in je naar boven Waar de een ervoor zorgt dat jij het gevoel krijgt dat je de hele wereld aankunt, zorgt de ander er juist voor dat je nergens zin in hebt en je niet goed voelt over jezelf. Als dat laatste het geval is, kun je beter afstand van elkaar nemen.

Je voelt je onverschillig over je partner Hoop je dat je partner ooit vreemdgaat of iets anders onvergeeflijks doet zodat je een reden hebt om hem op straat te zetten? Misschien is het dan gewoon beter dat je dat sowieso doet. Toch in de relatie blijven is niet eerlijk tegenover je partner en niet goed voor jou.

Het is niet de eerste persoon waar je iets tegen vertelt (of de tweede) Of het nu een nieuwe baan of een overleden tante is, bij elke belangrijke of minder belangrijke gebeurtenis is de eerste aan wie je het wil vertellen je partner. Heb je dit gevoel niet? Wees dan op zijn minst zo volwassen om wél als eerste te vertellen dat dat gevoel er niet meer is.

Al jullie ruzies eindigen in agressie Schreeuwen is niet praten en fysiek geweld is al helemaal ongezond. Kap ermee.

Je hebt überhaupt geen ruzies meer Een relatie waarin jullie het steeds over alles eens zijn, klinkt als een kotsmisselijk sprookje. Want zijn jullie het wel altijd eens of willen jullie geen moeite meer doen om dingen uit te spreken? Your call.

Je vermijdt fysiek contact Krijg jij de ‘ick’ als je partner je aanraakt? Dan kun je misschien beter al het contact vermijden. Voorgoed.

Jullie willen beiden iets anders in het leven Koppels die compleet andere dingen belangrijk vinden, hebben een minder grote kans op succes. Dan hebben we het niet over of je thee of koffie drinkt in de ochtend. Politiek, religie en intelligentie zijn wel belangrijke factoren.

Jij bent de enige die moeite doet voor de relatie Geen uitleg voor nodig.

Je kunt niet op je partner rekenen Een plus een is drie en daarom is beloven dat je elkaar altijd steunt helemaal niet zo gek.

Je baalt als je partner thuiskomt Tijd voor jezelf in een relatie is goed. Minder goed is dat je hart al in je schoenen zinkt wanneer je de sleutel van je partner in het slot hoort steken.

Je voelt je al een lange tijd ongelukkig Hoe lang is lang? Lang is wanneer het voor jou voelt als onomkeerbaar. Je kunt niet trekken aan een dood paard. Maak het uit en zoek een nieuw veulen. Herken je iets in bovenstaande redenen? Dat is niets om je voor te schamen, niet iedereen lukt het om uit een slechte relatie te stappen. Het helpt als je erover praat. Met een vertrouwenspersoon, een vriendin, of een professional. Niemand verdient een ongezonde relatie.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen