Geluk bij een ongeluk: dit is waarom je leven beter wordt van verbrande toast

Body & Mind

Geluk bij een ongeluk: dit is waarom je leven beter wordt van verbrande toast

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Shit. Je hebt je verslapen. Je pakt snel al je spullen en stopt een boterham in het tosti-ijzer. Tussendoor kun je je haar doen en je tanden poetsen, net genoeg tijd voordat … Verdomme, je toast is helemaal aangebrand. Dan maar wat later op werk. En dat is misschien maar goed ook.

Tien minuten later hoor je dat er een auto-ongeluk heeft plaatsgevonden op de weg waar jij altijd rijdt. Ineens besef je jezelf: dat had ík kunnen zijn. Toch goed die verbrande toast.

Aangebrand TikTok is helemaal in de ban van deze burnt toast theory: een verbrande toast kan veel effect hebben op jouw leven zonder dat je het doorhebt. Er is verder niks speciaals aan die boterham, behalve dat het een metafoor is voor het grotere geheel.

Lees ook: Dit is volgens TikTok de beste maand om zwanger te raken

Mensen op TikTok zoeken steun in deze theorie, omdat het hen helpt dingen te accepteren die buiten hun macht zijn. Een onverwachte gebeurtenis kan zomaar hetgeen zijn dat je nodig had om te bereiken waar je wil zijn.

Voorbestemd? Door die verbrande toast loop je niet alleen die verschrikkelijke ex-collega mis die altijd nog eens koffie met je wilde drinken, je komt misschien ook wel de liefde van je leven tegen.

Of écht alles is voorbestemd in het leven? Geen idee. Maar wat we wel weten is dat expres je brood verbrand ook niet gaat helpen. Jammer hè?

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Wil je ook lezen

Meer van deze auteur