Er bestaat iets als een praise kink en zo weet je of jij er ook een hebt

Body & Mind

Er bestaat iets als een praise kink en zo weet je of jij er ook een hebt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

3 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

3 augustus 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Dol op complimenten en dan vooral in de slaapkamer? Grote kans dat je een praise kink hebt. Waarschijnlijk heb je hier al eens iets over voorbij zien komen op TikTok, maar wat is het precies?

TikTok staat vol video's van mensen die vertellen over hun praise kink. Sterker nog: de hashtag #praisek1nk is meer dan 80 miljoen keer bekeken. Zoals de naam al doet vermoeden kun je door een praise kink - ook wel affirmation play genoemd - opgewonden raken door je bedpartner die jou 'praised'.

Lees ook: Tindertrauma: 'Hij had de condooms alvast op het bed gelegd'

Complimenten en bemoedigende woorden De complimenten en bemoedigende woorden kunnen gaan over zowel je bedprestaties (je *voeg lichaamsdeel in* voelt zo goed) als over je persoonlijkheid (je bent zo leuk). Het kan ook dat je juist houdt van iets grovere dirty talk. Al zal iemand met een praise kink liever horen dat ze een 'good little slut' is dan een 'dirty slut'. Tja, ieder z'n ding.

Waar komt het vandaan? Waarom mensen tijdens de seks aangaan op een grote hoeveelheid complimenten is niet helemaal duidelijk. Het is wel zo dat dit vaak gepaard gaat met het uit handen geven van controle. Op social media wordt er flink gespeculeerd over de psychologie achter de praise kink. Sommigen denken dat ze een praise kink hebben, omdat ze te weinig complimenten kregen in hun jeugd. Al is er ook een groep die denkt dat ze een 'worship kink' hebben omdat ze juist te veel complimenten hebben gekregen.

Hoe dan ook: een praise kink hebben is helemaal niet gek, zolang het gebeurt met wederzijdse instemming en respect voor de grenzen van beide partners. Lekker mee doorgaan dus, good girl.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer Body & mind