Tindertrauma: 'Hij had de condooms alvast op het bed gelegd'

Body & Mind

Tindertrauma: 'Hij had de condooms alvast op het bed gelegd'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: de gezellige sfeer tijdens Shanti's date sloeg ineens om.

Shanti (35): 'Eigenlijk ben ik niet zo van het online daten. In het begin van de coronatijd had ik Tinder op mijn telefoon gezet, maar dan ben je met tientallen mensen aan het chatten en uiteindelijk spreek je maar met één iemand daadwerkelijk af. Daarom leek de datingapp Breeze, die mij eind vorig jaar werd aangeraden, me wel iets. Daar hebben ze geen chatfunctie, dus de enige manier om je match te leren kennen is door een datumprikker in te vullen. Vervolgens betaal je 7,50 euro per persoon en krijg je bij een van de aangesloten cafés het eerste welkomstdrankje gratis. Ideaal.

Ik ontmoette mijn date in een cocktailbar in Amsterdam. De sfeer was gezellig en gemoedelijk. Hoe later het werd, hoe dieper en flirteriger onze gesprekken werden. Na de cocktailbar zijn we nog gaan poolen en daarna belandden we bij een karaokebar. Op de loveseats hebben we gezoend tot de tent ging sluiten. Daarna moesten we beslissen wat we gingen doen. Ging ik terug naar mijn eigen stad, gingen we naar zijn huis aan de rand van Amsterdam of boekten we een hotel? Na kort overleg gingen we voor het laatste. Het was immers al laat.

Lees ook: Tindertrauma: 'We zouden uiteten gaan, maar hij nam me mee naar zijn werk'

In het hotel werd het minder gezellig. Voordat ik het wist, gooide hij de condooms al op het bed. Die had hij blijkbaar meegenomen. Ik vond het nogal een aanname en eerlijk gezegd wat asociaal. Wie zegt dat hij mij mocht penetreren? Zo communiceer je toch niet met elkaar? Ik negeerde het en stapte met hem onder de douche. In de cocktailbar hadden we het over de orgasmekloof en naar eigen zeggen liet hij vrouwen altijd klaarkomen, omdat hij minstens twintig minuten nam voor het voorspel. Daar was ik wel nieuwsgierig naar.

Eenmaal in het bed werkte hij een soort script af: hij likte aan mijn oor, zoende mijn nek, zat aan mijn borsten en na vijf minuten ging hij gelijk door naar mijn vagina. Ik grapte dat ik nog twintig minuten tegoed had, maar volgens hem telde de tijd in de douche ook mee. Om het voorspel verder opgang te brengen, streelde ik over zijn benen. Daar schrok hij enorm van. Hij vertelde dat alleen mannen tijdens vechtsport aan hem zaten. Hij had voornamelijk seks met vrouwen die jonger zijn dan ik, er stilletjes bij lagen en hem niet aanraakten. Hij had liever dat ik er bij lag als een zeester, niet echt mijn stijl.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Ik vind het vervelend dat ik altijd squirtend klaarkom'

Nu we het toch hadden over wat we niet fijn vonden, begon ik over die condooms. Ook daar schrok hij van. Blijkbaar kon deze man niet veel hebben. Inmiddels was de zin bij hem ver te zoeken en probeerde hij niets meer. Uiteindelijk zijn we maar gaan slapen. De volgende dag deed hij heel afstandelijk en liet hij merken dat hij weg wilde. Met tegenzin liep hij mee naar het station. Onderweg vertelde hij dat hij er door deze date achterkwam dat hij niet van onenightstands houdt en toch geen relatie wil. Alsof daar niets tussenin zit, dacht ik bij mezelf.

We hadden die avond ervoor heel wat gedeeld, dus ik wilde hem een afscheidskus geven. Dat wilde hij niet, waardoor ik overging op een knuffel. Hij deed gelijk een stap naar achter, kruiste zijn armen voor zijn lichaam, trok een denkbeeldige lijn over de grond en zei: 'Dit is mijn grens.' Daarna liep hij snel weg. Ik heb van de date nog lang een vieze nasmaak gehad. De avond ervoor ging hij ervan uit dat we seks zouden hebben en de dag erna was hij ineens kil en koud. Sindsdien ben ik voorzichtiger. Als ik iemand leuk vind en geen seks wil hebben, maak ik dat gelijk duidelijk.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind