Dit zijn 6 signalen dat je situationship nooit gaat werken

Body & Mind

Dit zijn 6 signalen dat je situationship nooit gaat werken

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

17 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

In de ingewikkelde samenleving waarin we ons nu bevinden, heeft daten een aparte betekenis gekregen: je hebt nu een 'situationship'. De tijden van iemand het hof maken in mooie baljurken zijn voorbij. Nu spreken we maandenlang af zonder elkaars familie te kennen en voor het echie een relatie te krijgen. Dit kan goed uitpakken, maar helaas is het leven niet altijd een sprookje.

Hoe weet je nou of je situationship gewoon een goede slow-burn is, of een langzaam zinkend schip? Let maar eens op deze signalen, zo weet je vanzelf wanneer de koek op is.

Lees ook: Shit, is dit waarom je (steeds) geghost wordt?

1. Je hebt geen duidelijkheid Een bekend teken van een situationship is dat jullie beiden eigenlijk niet weten waar het precies naartoe gaat. Je bent al een tijdje aan het praten, je spreekt af; het is leuk, maar echte progressie is er niet. Kennen jullie elkaars ouders al? Ben je al een weekendje weg geweest? Elk gesprek over de toekomst en 'wat jullie nu eigenlijk zijn' eindigt in radiostilte.

2. Je bent er wel, maar eigenlijk ook niet Hallo, zit er een gedachte achter die ogen? Als je dit gevoel herkent, dan moet je maar eens effe je lover evalueren. In een gezonde relatie leer je elkaar naast die leuke fysieke kant, ook emotioneel kennen. Je deelt geheimen, lange verhalen en praat over alles. Als je maar niet verder komt dan smalltalk en het bed in duiken, dan hebben we slecht nieuws voor je. Hoe verliefd jij ook bent, als je geen emotionele band krijgt dan heeft het geen zin. Helaas pindakaas.

3. Ze zijn niet oprecht geïnteresseerd Weet jouw bedpartner eigenlijk wel dat jij champignons verschrikkelijk vindt? Of dat vorige week een grote promotie binnengeharkt hebt? Als je merkt dat alle gesprekken gaan over de ander, dan zul je wat actie moeten ondernemen. Hoe leuk hij/zij/hen ook is, die knappe idioot moet wel interesse in jouw leven tonen. Anders ga je veel eenzijdige eenzame lange jaren tegemoet.

4. Er is zoveel drama, het lijkt wel Love Island Natuurlijk is er niets mis met wat ruzie. De beste meest verliefde mensen out there hebben weleens een meningsverschil, het is heel gezond om te discussiëren. Het is alleen een ander verhaal als je elke dag in een emotionele achtbaan van hot naar her gaat door jullie ruzies. Dan denkt-ie dat je vreemdgaat, dan is je situationship een afspraak vergeten – van elke mug wordt een olifant gemaakt. Als je dan bijna strak staat van de spanning, dan moet je maar eens effe gaan praten met je (ja wat is het nou eigenlijk?) situatie.

5. Het komt alleen vanuit jouw kant Betrap je jezelf erop dat jij alleen de hele tijd dates en weekendjes weg plant, terwijl die 'partner' van jou geen greintje moeite doet? Dat is ten eerste een hoop mental load voor jou, maar het is ook heel jammer om te zien dat de ander geen moeite voor jou wil doen. Als je keer op keer teleurgesteld wordt dat er weer een afspraak is afgezegd of dat jij weer alles staat te doen, dan kom je geen stap verder.

6. Net een last-minute vakantie deal Twee tortelduifjes willen het liefst alle seconden van de dag bij elkaar zijn, dus het is een beetje gek als jouw tegenpool geen zin heeft om je veel te zien. Dan is het slecht weer, dan heeft hij/zij/hen het druk, dan is er een hele belangrijke deadline – wanneer het jou uitkomt kan het nooit, maar op het allerlaatste moment lijkt er wel altijd een plekje te zijn. Krijg je elke week het 'Hey kan ik langskomen?' appje om elf uur 's avonds, maar lukt het nooit om voor een week later een etentje te reserveren? Rode vlag…

Zo, nu weet je het: herken je deze signalen? Dan zit je op een zinkend schip. Daar kan je maar het beste afgaan, Rose verliet ook de Titanic alleen op een deur – dus hoe je het ook doet, je komt er wel.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen