Shit, is dit waarom je (steeds) geghost wordt?

Body & Mind

Shit, is dit waarom je (steeds) geghost wordt?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Denk je eindelijk de liefde van je leven te hebben gevonden, hoor je niets meer van die idioot. Waar je eerst overspoeld werd met liefdesverklaringen en toekomstplannen is het nu ineens radiostilte. Waarom doen mensen dat toch? Dat dringende vraagstuk zochten wij voor je uit.

Lig je all by yourself huilend met een deken op bed? Mag best even, maar wanneer je je tranen hebt gedroogd en die bak ijs terug in de vriezer hebt gestopt, wil je weten waar het misging. En ja, van de mensen in kwestie hoor je toch nooit, dus zetten wij wat opties op een rij.

Lees ook: Stop met swipen: dit zijn dé green flags bij je date

1. Je bent toch al een stapje te ver Als je net iemand hebt leren waarvan je overtuigd bent dat het je soulmate is, dan zou het zomaar kunnen dat je wat hard van stapel loopt. Niet iedereen denkt na een paar Tindergesprekken aan kindernamen en hoe jullie droomhuis eruit komt te zien. Overval je kersverse vlam dus vooral niet met al je wildste fantasieën, je wil diegene ook weer niet afschrikken. 2. 'Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij' Een loeistom excuus, maar het kan dit keer echt zo zijn. Misschien is je droompersoon wel heel onzeker en saboteert diegene (onbewust) diens relaties? Als je toch alleen maar beren op de weg ziet, dan is het makkelijk om je gevoelens en eventuele complicaties maar uit de weg te gaan.

3. Eerlijk zeggen, ben je een tikkeltje egoïstisch? Oké, niet gelijk boos worden. Zo lang je nog steeds mensen om je heen hebt ben je vast niet per se egoïstisch, maar we maken ons er allemaal weleens schuldig aan wat veel aan onszelf te denken zonder dat we het door hebben. Vraag je bijvoorbeeld wel genoeg naar je match of breng je elk gesprekonderwerp terug op jezelf? Wie weet was je gesprekspartner klaar met die eenzijdige smalltalk.

4. Of: een tikkeltje ongemakkelijk? Al dat online gechat, dat is nou eenmaal heel anders dan een face-to-face gesprek. Daar kun je geen leuke gezichtstrekjes of scherpe, grappige opmerkingen in gooien. Het is en blijft gestroomlijnd reageren op elkaar door middel van geluidloze woorden. Dan is het niet zo gek dat je anders over kan komen dan je wil. Misschien stel je te snel persoonlijke vragen, of wil je elke vijf minuten van de dag een appje sturen. Zodra je iemand overweldigt of oncomfortabel maakt, zijn ze in een mum van tijd weg.

5. Er is een ander in het spel Het is niet leuk om te horen, maar wellicht is er wel iemand anders op het pad gekomen van jouw partner-to-(nu-not-meer-)be. Dat betekent niet dat er iets mis met jou is, hè? Dit was gewoon niet jouw persoon, en er is een ander persoon op deze aardbol die wel van al jouw eigenzinnige opmerkingen en gewoontes houdt. Vertrouw ons maar.

De gezapige boodschap die we dan toch maar weer gaan herhalen? Wees jezelf. En let misschien een héél klein beetje op hoe je het online brengt, via zo'n telefoon kom je toch heel anders over, maar hey, iemand die je ghost? Die wil je sowieso niet in je leven hebben.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen