​​Kom je hier vaker? Deze flirttechniek is het beste, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek

Body & Mind

​​Kom je hier vaker? Deze flirttechniek is het beste, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

Beeld: Anna Karolina

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

Beeld: Anna Karolina

Na misschien alweer een Valentijnsdag alleen door te brengen, snappen we dat je helemaal klaar bent met vrijgezel zijn. Natuurlijk is een single leven ook fijn, maar voor wie toch verlangt naar een nieuwe vlam, dit is volgens wetenschappers dé beste flirttechniek.

De een vist moeiteloos de een na de andere lover uit de club, terwijl de ander keer op keer zonder een enkel telefoonnummer naar huis gaat. Waar dat aan ligt? Misschien heb je wel een gebrek aan de juiste flirtskills. De Noorweegse Universiteit van Wetenschap en Technologie, Bucknell University in Pennsylvania en State University of New York deden een onderzoek naar de beste flirtmethoden en kwamen tot de conclusie: humor werkt het allerbest.

Lees ook: 5 wel heel bijzondere datingtrends die je beter kunt mijden

Hoezo humor? Bijna duizend kandidaten beoordeelden verschillende flirttechnieken. Hoe vonden ze het als iemand handtastelijk was, of om je grapjes lachte? Ook kleinere gedragingen kwamen ter sprake, zoals enthousiast mee knikken of optrekken van de wenkbrauwen. Echt elke flirttechniek onder de zon werd onderzocht.

'Lachen en giechelen om iemands grapjes was voor beide geslachten in elke situatie effectief,' legt co-schrijver Leif Edward Ottensen Kennair uit. De populairste flirttechniek onder de kandidaten waren grappen met een seksuele ondertoon.

Zo flirt je volgens het boekje Onder de kandidaten waren een aantal trucjes immens populair. Noteer ze maar snel, want zo ga je scoren. 1. Lachen om de grappen van je date Ook al is het misschien niet jouw uh - exacte humor, kan het lachen om de grappen van je date jou een stuk aantrekkelijker maken. Iedereen is namelijk graag bij een partner die je een goed gevoel over jezelf geeft.

2. Subtiel aanraken Dit hoeft niet veel te zijn, je wil niet iemand afschrikken. Denk aan kleine aanrakingen zoals kort langs de schouder of hand van je date strijken.

3. Veel glimlachen. Maar niet te veel hè, je wil niet dat je date denkt dat je een of andere psychopaat bent.

4. Oogcontact. Door oogcontact te maken weet degene tegenover je dat je oprecht geïnteresseerd bent, en vooral niet bang bent om een sprong in het diepe te maken. 

Even nog een kort advies van ons, wees vooral jezelf. Want voor de juiste persoon ben je dan sowieso altijd leuk genoeg. 

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen