Boekenwurmen opgelet: deze boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Body & Mind

Boekenwurmen opgelet: deze boeken passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

8 mei 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Zin in een nieuw boek, maar geen idee welke je nu weer moet uitkiezen? Geen stress, het boek dat het beste bij jouw past staat gewoon in de sterren geschreven. Kijk maar.

Haar naam was Sarah, Tatiana de Rosnay

Stier (21 april - 20 mei), Haar naam was Sarah, Tatiana de Rosnay Pak je zakdoek er maar bij, want Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay past perfect bij het sterrenbeeld Stier. De historische roman vertelt het verhaal van een Amerikaanse journalist die de waarheid achter een tragische gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog ontrafelt. In dit boek ligt de nadruk op familie, stabiliteit en loyaliteit, drie zaken die goed aansluiten bij dit sterrenbeeld.

 Beroep: avonturier, Kees van der Spek

Tweelingen (21 mei - 20 juni) Beroep: avonturier, Kees van der Spek Tweelingen worden vaak geassocieerd met nieuwsgierigheid en veelzijdigheid. Grote kans dat je daarom geniet van een spannende biografie, zoals Beroep: avonturier van Kees van der Spek. De misdaadverslaggever schrijft in zijn boek over alle avonturen die hij de afgelopen twintig jaar heeft meegemaakt.

It Ends with Us, Colleen Hoover

Kreeft (21 juni - 20 juli) - It Ends with Us, Colleen Hoover De kans is groot dat Kreeften het boek It Ends with Us van Colleen Hoover niet meer kunnen wegleggen als ze het eenmaal hebben opengeslagen. Kreeften zijn emotionele wezens en deze bestseller past uitstekend binnen hun straatje. Het boek gaat over Lily Bloom die worstelt met haar complexe relatie met Ryle Kincaid en tegelijkertijd wordt geconfronteerd met herinneringen aan haar vroegere liefde Atlas Corrigan. Lees ook: Deze sterrenbeelden zouden het goed doen in De Bachelor

The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

Leeuw (21 juli - 21 augustus) The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald Zo'n klassieker die eigenlijk iedereen gelezen (of gekeken, mag ook) moet hebben: The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald. Het verhaal draait om het hoofdpersonage Jay Gatsby en zijn extravagante levensstijl. Gatsby's drang naar aandacht en zijn streven naar succes komt precies overeen met het zelfverzekerde karakter van de Leeuw.

Een man die Ove heet, Fredrik Backman

Maagd (22 augustus - 22 september) Een man die Ove heet, Fredrik Backman Het hartverwarmende boek Een man die Ove heet van Fredrik Backman is een verhaal dat je niet zomaar vergeet. De internationale bestseller gaat over een norse man genaamd Ove die een onverwachte (en vooral hartverwarmende) vriendschap sluit met zijn nieuwe buren. Veel Maagden zullen zich stiekem herkennen in de nauwkeurigheid en zorgzaamheid van het hoofdpersonage.

Anna Karenina, Leo Tolstoj

Weegschaal (23 september - 22 oktober) Anna Karenina, Leo Tolstoj Ingewikkelde liefdes en ethische dilemma's: perfect leesvoer voor De Weegschaal die altijd op zoek is naar balans. Anna Karenina van Leo Tolstoj vertelt het verhaal van de buitenechtelijke liefde tussen de getrouwde Anna Karenina en graaf Vronsky. Pittige kost, maar dat kan de Weegschaal wel aan.

 Het Diner, Herman Koch

Schorpioen (23 oktober - 22 november) Het Diner, Herman Koch Schorpioenen worden vaak geassocieerd met diepgang en mysterie. Een boek dat daar goed op aansluit is Het Diner van Herman Koch. Het boek draait, zoals de naam al doet vermoeden, om een diner tussen twee broers en hun echtgenotes. Tijdens het etentje bespreken ze hoe ze moeten omgaan met een schokkende misdaad die hun zonen hebben begaan.

De Zeven Zussen, Lucinda Riley

Boogschutter (23 november - 20 december) De Zeven Zussen, Lucinda Riley Zeg je avontuur en nieuwsgierigheid, dan zeg je Boogschutter. Een boek dat de reislustige en avontuurlijke aard van de Boogschutter goed weerspiegelt, is de boekenreeks De Zeven Zussen van Lucinda Riley. De boeken gaan over zeven geadopteerde zussen die na de dood van hun adoptievader aanwijzingen krijgen over hun afkomst.

Eten, Bidden, Beminnen, Elizabeth Gilbert

Steenbok (21 december - 19 januari) Eten, Bidden, Beminnen, Elizabeth Gilbert De Steenbok heeft veel zelfreflectie en streeft altijd naar balans in het leven. De kans is dan ook groot dat dit sterrenbeeld het boek Eten, Bidden, Beminnen van Elizabeth Gilbert kan waarderen. In het autobiografische reisverslag deelt Gilbert de zoektocht naar zichzelf na een pijnlijke scheiding.

Matilda, Roald Dahl

Waterman (20 januari - 18 februari) Matilda, Roald Dahl Watermannen zijn excentriek, creatief en onvoorspelbaar. Ze lijken een beetje op Matilda, het hoofdpersonage uit Roald Dahl's gelijknamige boek. Matilda gaat over een buitengewoon slim meisje dat ontsnapt aan haar ongeïnteresseerde ouders en wrede schoolhoofd door haar kennis en magische krachten te gebruiken. Lees ook: Alle boekenwurmen verzamelen: 5 boeken die je deze zomer nog wil lezen

Hersenschimmen, J. Bernlef

Vissen (19 februari - 20 maart) Hersenschimmen, J. Bernlef Grote kans dat de empathische en dromerige Vissen helemaal kunnen meeleven met Hersenschimmen van J. Bernlef. Het boek gaat over Maarten Klein die langzaam de grip op de realiteit verliest door dementie, waardoor hij en zijn familie met de uitdagingen van deze ziekte worden geconfronteerd.

De Alchemist, Paulo Coelho

Ram (21 maart - 20 april) De Alchemist, Paulo Coelho Rammen zijn vastberaden, avontuurlijk en jagen hun dromen na. Hetzelfde geldt voor Santiago, het hoofdpersonage in De Alchemist van Paulo Coelho. De herdersjongen gaat op zoek naar een verborgen schat en leert onderweg de nodige levenslessen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen