Ben je een rugslaper of meer een zijligger? Dit zegt jouw slaappositie over je seksleven

Body & Mind

Ben je een rugslaper of meer een zijligger? Dit zegt jouw slaappositie over je seksleven

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

19 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Roger Neve

Gepubliceerd op

19 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Roger Neve

Wie zegt dat een bed alleen voor slapen is? Kom op zeg, dat is zó ouderwets! Ze zouden op datingprofielen moeten vragen naar je slaaphouding, dát is pas een manier om iemand echt te doorgronden.

De kant van het bed waar je het liefst ligt, onthult een hoop over je persoonlijkheid. En je slaappositie? Die spreekt boekdelen over je seksleven...

Rugslaper Ben jij een trouwe rugslaper? Dat is niet bepaald gunstig voor je seksleven. Rugslapen kan leiden tot onregelmatige ademhaling en zelfs slaapapneu, wat je slaapkwaliteit verlaagt. Het resultaat? Vermoeidheid, lichamelijke klachten, minder zin in seks, verminderd libido en erectieproblemen bij mannen. Ook heb je minder energie voor intieme momenten met je partner, dat wil je dus als de wiedeweerga veranderen!

Zijslaper Lig je liever op je zij? Dat lijkt er meer op. Deze positie is comfortabel en bevordert intimiteit. Wist je dat het zelfs je relatie kan versterken? Onderzoek toont aan dat stellen die dicht bij elkaar slapen, vaak gelukkiger zijn in hun relatie. Dus als je partner lepeltje-lepeltje tegen je aankruipt, weet dan dat jullie slaaphouding niet alleen knus is, maar ook goed voor jullie band.

Lees ook: Dit is de slechtste slaaphouding voor je lichaam

Buikslaper Fanatieke buikslaper? Interessant, jij houdt wel van spannend. Studies tonen aan dat buikslapers een levendiger seksleven hebben. Waarom? Het lijkt erop dat het beperkte lucht krijgen terwijl je op je buik ligt, je brein onbewust stimuleert om sexy te dromen. Dus zin in een leuke rit, maar niemand om op te rijden? Gewoon op je buik gaan liggen, dan gaat de rest vanzelf.

Driedubbele-onderkin-onderuitgezakt-op-de-bank-met-kwijl-op-je-kin-slaper Of ben jij meer iemand die vaak al halverwege het achtuurjournaal op de bank in slaap sukkelt? Vreemd genoeg is er naar deze slaaphouding weinig onderzoek gedaan, dus we hebben zelf even een analyse gemaakt. Als je zo slaapt, ben je waarschijnlijk een wildebras… althans in je dromen. Met zo'n indrukwekkende triple chin en de kwijlfactor op max, is het duidelijk dat je in elk geval een uitstekende slaper bent. En wat betreft je seksleven? Eh, laten we zeggen dat je meer kans hebt op een natte droom dan op een wilde nacht. Maar hé, wie heeft dat ook nog nodig na zo'n powernap?

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind