11 dingen die niet verboden zijn, maar toch kneiterillegaal voelen

Body & Mind

11 dingen die niet verboden zijn, maar toch kneiterillegaal voelen

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

24 november 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Wat is dat toch met doodnormale dingen die ineens illegaal kunnen voelen? Dat er een politieauto achter je komt rijden, maakt jou niet plotseling een crimineel. Rustig aan, vriendin.

Niet dat we het niet herkennen. Wat dacht je van deze situaties? 1. Een broodje aanraken in de supermarkt en het toch niet nemen Meteen kijk je om je heen of iemand het gezien heeft en zo ja, dan wil je het liefst je excuses aanbieden. 'Sorry, ik bedoelde het niet zo. Echt niet. Ik twijfelde gewoon even, maar ik wil toch liever een chocoladecroissant. Vergeef me. Sorry. SORRY OKÉ.' 2. Testers gebruiken in de drogist Staat er écht tester op? Ja. Wacht, heb je wel goed gekeken? Ja, echt. Lees ook: Huh? Blijkbaar is douchen soms heel lastig als je ADHD hebt en dit is waarom 3. Door oranje rijden En gassen dat je doet. Wegwezen voordat iemand je te pakken krijgt. 4. Bananen afscheuren in de supermarkt Je wil niet acht hele Chiquita-bananen, nee joh, weet je wat dat kost? Je wil er maar vier, maar die liggen er niet meer. Tja, dan maar een misdrijf begaan. 5. Het lampje aandoen in de auto terwijl het buiten donker is Meteen hoor je de stem van je ouders in je hoofd. 'NIET DOEN, DAT IS GEVAA-HAARLIJK.' 6. De kapper vertellen dat je niet blij bent Het is immers niet alsof je er (een godsvermogen) voor betaald hebt ofzo. 7. Iets passen, maar niets kopen Je zou nog liever iets totaal overbodigs inslaan dan dat je al die ogen voelt prikken. Want inderdaad, íedereen let daar op. 8. Je ziek melden, ook al ben je echt ziek Al heb je dikke koorts, het voelt alsof je fraudeert. Is gewoon zo. Lees ook: Ben jij nooit ziek? Zou zomaar eens met de grootte van je billen te maken kunnen hebben 9. Je ouders bij hun voornaam noemen Om de een of andere reden voelt die naam off limits voor jou, zelfs al ben je zelf al moeder. Alhoewel, dit mag van ons eigenlijk best illegaal worden verklaard. 11. Door een magazine bladeren zonder het te kopen Je wil gewoon even kijken, je bent écht niet aan het stelen met je ogen. Beloofd.

Al blijft het leuker om ze gewoon in huis te halen natuurlijk, groetjes wij van WC-Eend

7 ,45

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen