Tindertrauma: 'We zouden uiteten gaan, maar hij nam me mee naar zijn werk'

Body & Mind

Tindertrauma: 'We zouden uiteten gaan, maar hij nam me mee naar zijn werk'

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

8 juli 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

8 juli 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Een Tinder-match die in het echt vier koppen kleiner blijkt, of eentje die de volgende dag een Tikkie stuurt voor de rekening. Daten anno 2023 lijkt wel Russische roulette: vol goede moed blijven gokken tot je eindelijk die knal te pakken hebt. Gelukkig zorgen rampervaringen wél voor goede verhalen. Deze week: Zainab (35) en de voetbalpresentator die haar meenam naar zijn werk.

'Een aantal jaar geleden kreeg ik een privébericht op Facebook van een man die ik niet kende. In iemands dm sliden, was nog geen common practice, dus ik was oprecht benieuwd waar ik deze man van moest kennen. Zijn profielfoto deed geen belletje rinkelen, maar eerder mijn wenkbrauwen fronsen. Op de foto stond een jolige man die verkleed was als clown. Niet mijn type, want ik heb een hekel aan mensen die graag op de voorgrond staan.

De man, laten we hem Floris noemen, vertelde dat hij een radioprogramma presenteerde. Mijn foto sprak hem aan en hij vroeg of ik een keer mee uiteten wilde. In eerste instantie wees ik zijn aanbod af, maar in de tussentijd bleven we af en toe contact houden via Facebook. Hij bleek helemaal niet zo popiejopie als ik dacht en we deelden zelfs een aantal gezamenlijke interesses. Toen we het er ook nog over eens waren dat de Italiaanse keuken de allerlekkerste is, stemde ik in met een date. Geen verwachtingen of verplichtingen, gewoon een gezellig etentje.

Lees ook: Tindertrauma: 'Op zijn smerige bed vol vlekken lag een onthoofde teddybeer' Het etentje was in een andere stad en Floris bood aan om mij op te halen van mijn werk. Fijn, want ik heb geen auto. Het was een chic restaurant, dus ik had mezelf snel omgekleed en een mooie jurk en hoge hakken aangetrokken. Floris en ik waren amper onderweg of hij liet me weten dat er iets vervelends was. Hij moest nog 'even' iets doen voor zijn werk. Daarna konden we uiteten. 'Iets voor werk' bleek een finale van een voetbalwedstrijd te zijn. Lekker dan, ik heb helemaal niets met voetbal.

Ik trippelde achter hem aan het stadion in. Hij moest naar een aparte ruimte waar hij zich als presentator mocht omkleden. Zijn haar en visagie werden gedaan en vervolgens moest hij naar een andere ruimte waar hij het camera- en geluidsteam te woord stond en instructies voor de wedstrijd doornam. De veelbetekenende blik van de cameramannen kon ik niet ontwijken. Waarschijnlijk nam Floris wel vaker een vrouw mee naar zijn werk. Niemand was onder de indruk dat ik het snoepje van de week was. Daar stond ik dan: de vrouw die er absoluut niet van houdt om op de voorgrond te staan, was de scharrel van een voetbalpresentator.

Lees ook: Kletsen over ketsen: 'Tijdens de seks fantaseer ik soms over andere mannen'

Af en toe keek ik Floris' kant op, in de hoop op oogcontact. Helaas was de cameraman de enige met wie ik oogcontact kreeg. Toen de wedstrijd klaar was, wist ik niet hoe snel ik weg moest. Op naar het restaurant, want ik had immers nog niks gegeten. In de auto herinnerde Floris zich dat hij had beloofd om langs te gaan bij zijn voormalige voetbalclub. Hij zou voor quizmaster spelen en wat handtekeningen uitdelen. Hij wilde iets terugdoen voor zijn oude cluppie en kon het niet maken om af te zeggen. Het zou heel even duren en daarna konden we écht een hapje eten.

In de praktijk bleek de voetbalkantine ergens in Verweggistan te zijn. Het was een plattelandskantine die afgeladen vol zat met zonen, vaders en overgrootvaders voor wie dit een bijzonder uitstapje was. Inmiddels was het tien uur geweest en al die tijd had ik niks gegeten. Aan de barvrouw legde ik de situatie uit, waarna ze mij een broodje kaas gaf. Echt waar, nog nooit was ik zo dankbaar voor een broodje kaas.

Iets voor twaalven was Floris klaar. Ik had me erbij neergelegd dat we niet meer uiteten gingen, maar ik baalde dat ik mijn trein had gemist en bij hem moest blijven slapen. Onderweg veinsde ik dat ik sliep, zodat ik niet met hem hoefde te praten. Aan de ene kant was ik enorm boos, ik geloofde er niks van dat beide activiteiten spontaan waren opgedoken. Aan de andere kant was hij mijn enige optie voor een slaapplek.

Lees ook: Tindertrauma: 'Nog voordat ik zijn broek had uitgetrokken kwam hij klaar'

Bij hem thuis liet Floris weten dat hij de 'date' een succes vond. Hij nam mijn kin tussen zijn duim en wijsvinger en zei: 'Zo'n vrouwtje als jij, die mijn carrière ondersteunt en overal mee naar toegaat, is wat ik zoek.' Ik ben op de bank gaan liggen en heb 's ochtends zo snel mogelijk de trein naar huis gepakt.

De weken erna is het contact verwaterd. Jaren later kreeg ik nog een bericht van hem: hij zei dat hij gevoelens voor mij had, maar dat hij zich daar destijds geen raad mee wist. Hij zat in een moeilijke fase van zijn leven, maar was nu klaar voor een relatie. Hij wist zeker dat het iets tussen ons kon worden en vroeg of ik hem nog een kans wilde geven. Ik heb hem vriendelijk bedankt. Ik stort me liever op mijn eigen carrière.'

Ook jouw tindertrauma en ander dateleed delen? Vinden we leuk! Dat kan hier.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind