Kids met Knaken: leer je kind omgaan met z’n eerste poen

Body & Mind

Kids met Knaken: leer je kind omgaan met z’n eerste poen

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

30 augustus 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

30 augustus 2023 om 18:00

Kids met Knaken: leer je kind omgaan met z’n eerste poen - &C x ABN AMRO

Kids met Knaken: leer je kind omgaan met z’n eerste poen - &C x ABN AMRO

Waar je vroeger na een bezoek aan de speelgoedwinkel meteen (aan je lege hand) zag hoeveel geld je nog over had, is dat voor kinderen in deze digitale wereld heel anders. Maar hoe vlieg je die financiële opvoeding aan?

Tel uit je winst In de tweedelige online videoserie Kids met Knaken legt zelfstandig budgetcoach Danitia (van @budgetmetdanie op Instagram) speciaal voor &C in vijf stappen uit hoe je dat samen met je kind doet. En dat wil je, want uit onderzoek van Nibud blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd al leren met geld om te gaan op latere leeftijd minder vaak in de financiële problemen komen. Wij zeggen: tel uit je winst. Digitaal dan. Leuk en leerzaam De stappen in de video zijn helder. Kleine sneakpeak? Mag. Om tijdens de gesprekken over geld (gaaaaap, zegt je tiener) ook een beetje te kunnen lachen, kun je beginnen door samen met je kind de Gimi-app te openen. Hiermee leert je koter spelenderwijs spaardoelen instellen en kunnen ze leuke quizzen spelen over geld. En oh, nostalgie: er kunnen ook heitjes voor karweitjes in gezet worden door ouders. Leuk en leerzaam: wij houden ervan. Deze app maakt de overgang naar een eigen Jongerengroeirekening - waarmee kinderen hun inkomsten, uitgaven en saldo kunnen inzien - logischer en soepeler. Wanneer beginnen? Over dat saldo gesproken, begin je meteen met digitaal zakgeld? En vanaf welke leeftijd eigenlijk? 'Vanaf een jaar of acht kun je starten met echte zakcenten', vertelt Danitia. Hierbij is de regelmaat belangrijker dan het bedrag, legt Danitia uit. 'Zo weten ze wanneer er wat binnenkomt en waar ze aan toe zijn.' Zijn ze daar een beetje handig in geworden, dan volgt vanaf een jaar of tien, als ze een betaalpas krijgen, het digitale zakgeld op hun eigen rekening. Snacks in de kantine Die vaardigheden komen goed van pas als de middelbareschoolperiode aanbreekt en ze lekker losgaan op de kroketten uit de kantine. Dat kost geld, en dat moeten ze weten én zien - en jij ook. Met Jongerenrekening van ABN AMRO en de mobiel bankieren app ziet je kind wat zijn inkomsten en uitgaven zijn. En om te voorkomen dat je koter - onder schooltijd - kind aan huis is bij zijn favoriete hamburgerrestaurant, kun je ouderlijk toezicht instellen en bijvoorbeeld regelen dat je een melding krijgt wanneer er iets op de rekening verandert. Begin op tijd We kunnen er nog veel meer over vertellen, maar Danitia kan dat veel beter. Kijk daarom vooral de video, samen met je kind, volg de stappen en maak je kind financieel weerbaar in deze dynamische digitale wereld. Helder verhaal. Iedereen klaar? Kijken maar. Dit is een samenwerking met ABN AMRO.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio