Babyzachte huid door slugging? Zo doe je het

Beauty

Babyzachte huid door slugging? Zo doe je het

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

Beeld: Pexels

Gepubliceerd op

20 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

Beeld: Pexels

Vaseline kennen we allemaal wel. Je kan het gebruiken als lippenbalsem, tegen de jeuk of als highlighter. Maar dat niet alleen, je kan ermee sluggen. Hop maar op deze skincare-trend, want door slugging krijg jij een babyzachte huid.

Petrolatum, beter bekend als vaseline, heb je hoogstwaarschijnlijk wel in de kast liggen. Hoewel je beter op kunt passen met doe-het-zelf skincare kan deze techniek geen kwaad. Miljoenen skincare-fanaten zweren erbij - en wij zijn ook fan.

Wat is dan slugging? Slugging is een methode waarbij je een product met petrolatum als laatste stap in je routine aanbrengt. Dit kan wat glibberig aanvoelen, maar geen paniek. Deze dikke laag zorgt ervoor dat je minder water verliest en beter water opneemt. Perfect dus om je huid goed te verzorgen. Het 'slijmerige' gevoel is de naam achter deze techniek, als je het goed doet voelt je huid net zo aan als een slak! Hoe je huid aanvoelt hangt af van je bovenste huidlaag, de gezichtsbarrière. Die komt de hele dag in contact met van alles: de zon, vervuilde lucht, zweet en misschien wel agressieve ingrediënten in je skincare, waardoor je huid geïrriteerd of beschadigd kan raken. Volgens dermatoloog Dana Stern kan slugging hiertegen helpen: 'Slugging kan de huid repareren door je huid vochtig te laten, je barrière krijgt dan de kans om langzaam te helen en herstellen. Zeker voor droge huid of mensen met eczeem werkt dit goed.'

Lees ook: Voor eens en altijd: dit is de juiste volgorde voor de beste skincare routine

Hoe doe je het?

Nee, je hoeft dus niet een hele pot vaseline op te smeren. Sluggen draait om hydratatie, het is nergens voor nodig eruit te zien alsof je zo een frituurpan in kan springen. Slaapt ook niet zo lekker. Zo slug je als een echte professional: 1. Maak je huid goed schoon Om je huidverzorging zo goed mogelijk te laten werken, is het wel zo handig als je huid schoon is. Het heeft geen zin om al je zweet en make-up 's nachts te laten marineren, terwijl je alle producten onder de zon gebruikt om je huid te verzorgen. Schoonmaken die handel dus. Dit kan met eerst een cleanser op oliebasis en daarna een op waterbasis. Met deze double cleanse krijg jij je huid wel schoon. 

2. Doe het rustig aan met je producten Om irritatie te voorkomen kun je als je gaat sluggen het beste rustig aan doen met agressieve producten zoals retinol en AHA's (zuren). Als je de hele Douglas achter elkaar probeert, is het natuurlijk niet gek dat je een geïrriteerde huid krijgt. Ga voor hydraterende toners en een rijke moisturizer. 

3. Smeren maar Nadat je andere producten opgedroogd zijn kun je aan de slag met de Petrolatum. Gebruik niet meer dan één vinger vol voor je hele gezicht, het hoeft geen kliederboel te worden. Na het smeren kun je je bed induiken en lekker slapen, zo kan je huid ‘s nachts helen. En rustig aan, hoe fanatiek ook: het hoeft niet elke dag. Zodra je huid niet meer geïrriteerd is kun je stoppen, en alleen nog maar af en toe sluggen

Geen zorgen, je gaat er niet uitzien als een oliebol tijdens het slapen. Je krijgt gewoon een glimmende gloed. Of je partner hetzelfde vindt, kunnen wij niet garanderen. 

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen