Einde discussie: moeten mannen gewoon net zo veel skincare smeren als vrouwen?

Beauty

Einde discussie: moeten mannen gewoon net zo veel skincare smeren als vrouwen?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

7 juni 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Terwijl de dames zich rotsmeren met toners, serum en moisturizers zijn talloze mannen al tevreden met hun 4-in-1-crème for men - want het is blauw en ruikt naar vrachtwagen, of naar voetbalkantine. Moeten mannen niet eigenlijk ook gewoon een skincare-routine hebben? Dat hebben we effe haarfijn voor je uitgezocht.

Voor de mannen onder ons: gooi die 4-in-1 lotion alsjeblieft weg. 'Maar dat is zo makkelijk, daarmee heb ik in één smeer alle voordelen van alle losse producten.' Nope, dat is dus niet zo. Die crème krijgt namelijk een stúk minder voor elkaar. Mocht je net vader zijn en al blij zijn dat je even kunt douchen, of als je als brandweerman binnen 1 minuut buiten moet staan: oké, we'll allow it. Maar voor de rest: skincare-routine it is. Soort van, dan.

Lees ook: Klaar met die flauwekul: helpt het wel of niet om deze boodschappen op je gezicht te smeren?

Boodschappenlijst: cleanser en moisturizer Huid is huid. Of je nou man, vrouw of geen van beiden bent, je dierbare huidje moet verzorgd worden. Dat is gewoon een feit. Maar er zitten wel degelijk verschillen tussen de huidlagen van mannen en vrouwen. Hoewel mannen over het algemeen met een goede huid geblessed zijn, hebben ze wel een hogere talgproductie én grotere poriën dan vrouwen. Ook hebben de heren - over het algemeen - een dikkere en vettere huid met meer gezichtsbeharing. Zo'n huid neemt verzorgingsproducten op een andere manier op, en heeft dus ook andere voeding nodig. Bovendien krijgen mannen door dat extra talg sneller puisten, dus het is verstandig om als man-zijnde toch te investeren in goede huidverzorging.

Vrouwen hebben daarentegen meer last van eczeem en andere irritaties omdat zij meer te maken krijgen met cosmetica en sieraden. Wij zijn vaker geneigd om juist te veel producten te gebruiken. Mannen mogen dus wat meer gaan smeren, en vrouwen wat minder.

How to begin? De heren hoeven dus niet per se vijf serums en allerlei gezichtsmaskers in te slaan. Het kan gewoon heel simpel: was elke ochtend je gezicht met een goede cleanser en smeer daarna met een crème met SPF, om te beschermen tegen UV-stralen van de zon. En dat hoeft dus echt niet een 'mannelijk' blauw potje te zijn. Kies juist voor een gezichtsreiniger die bij je huidtype past (vraag je lokale drogist om advies), en een moisturiser die éxtra goed hydrateert. Wil je als vent helemaal voor een stralende huid gaan? Gebruik dan na het wassen een exfoliant: die vecht tegen huidirritaties, herstelt je huidbarrière en maakt de huid gladder. Klaar is Kees, en Erik, en Dennis ook.

En nog een gouden tip: laat ze die aftershave met alcohol vermijden, dat droogt de huid namelijk helemaal uit. Je wil immers geen schilfers in huis hebben.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen