Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is de beste manier om mijn make-up te verwijderen?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat is de beste manier om mijn make-up te verwijderen?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

7 april 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

7 april 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: make-up verwijderen.

'Hey Xana! Wat is de beste manier om mijn make-up te verwijderen?' - Eefke

Hi Eefke. Dus je hebt een hele dag lang genoten van je fantastische make-up look en nu is het tijd om naar bed te gaan. Maar voordat je in je warme bedje kruipt, moet je die laag make-up van je gezicht afhalen. Hoe doe je dat op de beste manier? Geen zorgen, I've got you covered met deze tips. Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe verminder ik donkere kringen onder m'n ogen (zonder 8 koppen koffie)?'

Ten eerste, weet je wat je nodig hebt om de make-up van je gezicht te halen? Niet alleen water en zeep, nee. Je hebt make-up remover nodig. En watjes. Duh. Dus gooi die make-updoekjes ook weg. Want, helaas maar waar: werken ook niet. Ja, dit lees je goed. Die dingen die beweren dat ze alles verwijderen en je huid zacht en schoon achterlaten? Pure onzin. Ze zijn net zo nuttig als een paraplu in de Sahara.

Waarom ze niet werken? Het antwoord is simpel: ze verplaatsen de make-up alleen maar rond op je gezicht en verwijderen het niet grondig. Scrol gauw naar beneden voor de beste tips per huidtype die wél werken.

Zo verwijder je je make-up 't beste

1. Droge huid Voor een droge huid raad ik aan om een reinigingsolie te gebruiken. Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil is een goede optie als je wilt dat je huid net zo zacht is als babybilletjes. Voor drie tientjes op je deurmat. Hebben.

2. Vettige huid Als je een vette huid hebt, dan wordt micellair water jouw beste vriend. Het klinkt als iets wat je in een sterrenstelsel ver, ver weg kunt vinden, maar het is eigenlijk een wondermiddel voor het verwijderen van make-up. Het is perfect om die vervelende puistjes te voorkomen. Probeer de E-Rase Milki Micellar Water van Drunk Elephant. Love it. Ren dus gauw naar de Douglas, daar is deze parel te scoren voor 25 euries.

3. Gevoelige huid En voor de gevoelige huid raad ik aan om een zachte cleanser te gebruiken. Waarom? Omdat je huid gemakkelijk geïrriteerd raakt. La Roche-Posay Toleriane Dermo-Cleanser is een goede optie als je geen zin hebt in een rood koppie. En 't leuke? Te koop bij de Etos, voor maar 15 euro.

Onthou deze tips en tricks en je zult nooit meer opstaan als een pandabeer, tenzij dat je look is.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen