Winterjassen jacht: met déze 7 onmisbare tips vind je de perfecte winterjas

Style

Winterjassen jacht: met déze 7 onmisbare tips vind je de perfecte winterjas

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Valentina Vos

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

Fotografie: Valentina Vos

Met dalende temperaturen en de kou die toeneemt, is het tijd om je favoriete winterjas van zolder te halen of een nieuwe te overwegen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van de perfecte winterjas? Geen zorgen, wij hebben je rug - en je schouders, armen en al het andere dat bedekt moet worden. Hier zijn 7 essentiële tips.

1. De voering mag niet ontbreken Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een winterjas is de isolatie. Je wil niet dat de koude lucht door je jas heen dringt. Dus, zorg ervoor dat je jas voldoende vulling heeft. Donsvulling is als een warme knuffel op een ijzige dag, terwijl synthetische isolatie je ook lekker warm houdt, zelfs als het nat is. 2. Houd de wind buiten De winterwind kan gemeen zijn, en daarom moet je ervoor zorgen dat je winterjas winddicht is. Zoek naar jassen met windstoppers en goede sluitingen rond de polsen en taille om te voorkomen dat die ijzige bries je warmte steelt. Je wil immers niet dat de winter je omver blaast, toch? 3. Sneeuw en regen? No problemo In de winter krijgen we niet alleen te maken met kou, maar ook met sneeuw en regen. Zorg ervoor dat je winterjas waterdicht of op zijn minst waterbestendig is. Niets is erger dan een doorweekte jas die aan je vastplakt als een natte kat. Waterdichte materialen zoals Gore-Tex zijn je beste vrienden als het op regen- en sneeuwbestendigheid aankomt. 4. Comfort is koning Een winterjas kan nog zo warm en weerbestendig zijn, maar als je je er niet comfortabel in voelt, zal je er niet van genieten. Zorg ervoor dat de jas goed past, voldoende bewegingsvrijheid biedt en een comfortabele voering heeft. Het laatste wat je wil, is je voelen als een Michelin-man terwijl je probeert te bewegen. 5. Lengte doet ertoe Korte jassen zijn leuk voor een herfstwandeling, maar in de winter wil je graag wat extra bescherming. Een langere jas houdt niet alleen je bovenlichaam warm, maar ook je benen en achterwerk. Dus, ga voor een jas die minstens tot halverwege je dijen komt - je zult ons later bedanken. 6. Zak, zak, zak In de winter heb je allerlei spullen nodig: je telefoon, handschoenen, portemonnee, en misschien zelfs een sneeuwbal voor noodgevallen. Zorg ervoor dat je jas voldoende zakken heeft om al je winterse schatten in op te bergen. Binnen- en buitenzakken zijn altijd handig, zodat je alles georganiseerd kunt houden. 7. Stijlvol de kou trotseren Last but not least, vergeet niet dat functionaliteit en stijl hand in hand kunnen gaan. Kies een winterjas die past bij je persoonlijke smaak en stijl. Gelukkig zijn er tal van modieuze opties beschikbaar, dus je kunt er nog steeds geweldig uitzien terwijl je de winterkoude trotseert.

Dus, daar heb je het - 7 heeule goede tips voor een ideale winterjas. Tenminste, dat vinden wij, kijk maar effe wat jij ermee doet. Is wel handig, denken wij. Joe!

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen