Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kom ik snel van mee-eters af?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kom ik snel van mee-eters af?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

15 december 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

15 december 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: mee-eters.

'Hey Xana! Ik heb zo veel mee-eters. Hoe kom ik hier snel van af?' - Lara

Heb je last van veel mee-eters op je neus, kin of voorhoofd? Je bent niet de enige. Heb ik ook last van, en ik vind het vréselijk. Vrees niet, want ik weet hoe je van die vervelende ettertjes afkomt. Komt-ie. Lees ook: Puisten rond je menstruatie? Zó kom je er direct vanaf volgens de dermatoloog Laten we eerst eens kijken wat mee-eters eigenlijk zijn. Mee-eters zijn een soort acne die ontstaan als een porie verstopt raakt met olie en dode huidcellen. Ze zien er zwart uit omdat de olie en de dode huidcellen in de porie door de lucht worden geoxideerd. Een beetje zoals een gesneden appel die bruin wordt als hij door midden is gesneden en te maken krijg met lucht, oftewel zuurstof.

Nu we weten wat mee-eters zijn, laten we het hebben over hoe je er vanaf komt. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden:

1. Pulk niet aan je mee-eters We weten dat het verleidelijk is om ze uit te knijpen, maar als je dat doet, maak je het alleen maar erger doordat je de smurrie dieper in je poriën duwt en ontstekingen veroorzaakt. 2. Hou je huid schoon Duh. Maar toch effe benoemen. Twee keer per dag je gezicht wassen met een zachte reiniger kan helpen om overtollige olie en dode huidcellen uit je poriën te verwijderen. 3. Gebruik producten die salicylzuur bevatten Salicylzuur is een type bèta-hydroxyzuur dat je huid scrubt en je poriën ontstopt. Het is ook ontstekingsremmend, waardoor roodheid en zwellingen verminderen. Begin met een lage concentratie (ongeveer 2 procent) en werk naar boven toe, omdat hogere concentraties irriterend kunnen zijn voor sommige huidtypes.

En als we het hebben over de beste producten tegen mee-eters, dan zijn dit mijn gouden tips:

1. Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant Deze cultfavoriet bevat 2 procent salicylzuur en is zacht genoeg om dagelijks te gebruiken. Hij is geschikt voor alle huidtypes en ontstopt poriën, maakt de huidtextuur gladder en vermindert mee-eters.

2. Neutrogena Oil-Free Acne Wash Deze klassieke reiniger bevat ook 2 procent salicylzuur en is perfect voor de vette of acnegevoelige huid. Het is ook betaalbaar en gemakkelijk te vinden bij de meeste drogisterijen.

3. Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial Als je op zoek bent naar een intensievere behandeling, bevat dit masker een mengsel van alfa- en bètahydroxyzuren, waaronder salicylzuur, om je huid te exfoliëren. Dit creëert een nieuwe huidlaag. Het is een beetje prijzig, maar veel mensen zweren hierbij omdat het mee-eters echt vermindert en de huid gladder maakt.

Dus daar heb je het. Zeg vaarwel tegen mee-eters en hallo tegen een heldere, stralende huid.

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag. Dit artikel werd eerder gepubliceerd in maart 2023.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop beauty producten