Virale TikTok-hack: met Spa Rood als basislaag blijft je make-up wél de hele dag zitten

Beauty

Virale TikTok-hack: met Spa Rood als basislaag blijft je make-up wél de hele dag zitten

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 14:00

Gepubliceerd op

6 februari 2023 om 14:00

TikTok staat bekend om al zijn maffe tips en trucs, vooral als het gaat om beauty. Nu gaat bruiswater viraal. Niet om te drinken, nee - het wordt gebruikt als setting spray. Spa rood schijnt namelijk een goede basis te zijn voor je make-up.

Ooit gedacht een alledaags drankje op je gezicht te kwakken als basislaag voor je make-up? Nee, wij ook niet. Maar TikTok laat toch weer eens zien dat onconventionele dingen toevoegen aan je beautyregime (als bruiswater) zeker het proberen waard is. Je hoeft dus niet meer eindeloos op zoek te gaan naar setting sprays. Scheelt ook weer knaken, zo'n spray kost vaak een fortuin. Dus als je beautybudget de laatste tijd wat kleiner is, ben je misschien geïnteresseerd in dit zuinige alternatief. Thanks TikTok.

Lees ook: Hack gespot: TikTokkers plaatsen massaal hun nepwimpers op hun onderlid en wel hierom

Bruiswater is dé perfecte basislaag TikTokker en make-up pro Sean Anthony gaat viraal nadat hij zijn volgers aanmoedigt om bruiswater te gebruiken in plaats van setting spray. Sean beweert dat het oliepeil van je huid in balans wordt gebracht waardoor foundation er glad uitziet. Blijkbaar vermindert het koolzuur in Spa Rood een vettige huid. Een schitterende make-up mist, dus. In het algemeen schijnt dit goddelijke elixer goed te zijn voor je huid, zo zou je huid strakker aanvoelen. Sean tekende af: 'Eh, mijn huid ziet er zo goed uit! Wat zit er in dit spul?'

But, does it work? Zelfs als je niet veel make-up draagt: een simpele concealer of mascara blijft ook beter op z’n plaats zitten. Huidverzorgingsexpert Claire Williams voegt er aan toe dat het ook nog veilig is om uit te proberen. Ze vertelt zelfs dat er voordelen aan verbonden zijn: 'Sprankelend water heeft een licht zure pH van ongeveer 5,5, vergelijkbaar met onze normale huid. Het beschermt je huidbarrière daarom nog beter. De koolzuurbubbels breken vuil en olie ook eerder af, hierdoor wordt de huid matter en wordt het een betere basislaag voor je make-up.' Lees ook: Keukenzeef alleen handig voor pasta? Nee hoor, volgens TikTok kun je je haar ermee krullen Klinkt dus zéker interessant. Ga je bruiswater nu ook toevoegen aan de beautyroutine? Of gebruik je Spa Rood liever alleen als dorstlesser? Hieronder vind je in ieder geval de populaire TikTok video van Sean Anthony. Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen