Keukenzeef alleen handig voor pasta? Nee hoor, volgens TikTok kun je je haar ermee krullen

Beauty

Keukenzeef alleen handig voor pasta? Nee hoor, volgens TikTok kun je je haar ermee krullen

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

4 februari 2023 om 11:00

Gepubliceerd op

4 februari 2023 om 11:00

Wil je je haar krullen? Dan kijk je meteen in dat ene laatje in de badkamer. Waar je krultang ligt, weet je wel. TikTokkers lopen dus naar een ander laatje. Waar? In de keuken. Ze gebruiken namelijk een keukenzeef om hun haar te krullen. Ja, echt.

Op TikTok vind je allerlei haartrends en hacks die je meteen (of niet) wil uitproberen. Wil je krullen creëren, dan zou een keukenzeef werken. Deze haarhack kwam in een stroomversnelling nadat TikTokker @foxcraftcustom haar transformatie liet zien in een video die al meer dan 17 miljoen keer bekeken is. 17 miljoen. Heftig. Staat gelijk aan heel Nederland. Nou goed, die keukenzeef-hack gaat nu dus viraal. Al wordt het wel afgeraden door experts. Dit is alles wat je wil weten over deze gekke haarhack.

Keukenzeef gaat viraal op TikTok Deze virale hack is bedoeld om een diffuser, zo'n rond opzetstuk met stekeltjes, na te bootsen. Normaal gesproken creëer je met een diffuser golven in 't haar, maar TikTokkers houden natuurlijk van grenzen verleggen en kekke dingen uitproberen. Dus nu is dit weer helemaal hot. Letterlijk en figuurlijk.

Beetje te heet Die warmte schijnt namelijk hélemaal niet goed te zijn voor je haar. En vingers. Ja, je kunt van alles verbranden. Als de hitte hoog is, loop je het risico om je haar en handen te verbranden. Dat is waarom een echte haardiffuser nooit van metaal wordt gemaakt (is zo'n keukenzeef dus wel van gemaakt). Naast eigen verwondingen kun je ook je haar beschadigen. Dus of we (en experts) het zouden aanraden: nee. Denk het niet. Maar je kunt het altijd uitproberen. Is wel grappig. Dus, hou jij een keukenzeef voor het kokkerellen of ga je deze gekke hack uitproberen? Kijk maar effe.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen