Hallo vagina APK: met deze therapie onderhoud je je vulva

Beauty

Hallo vagina APK: met deze therapie onderhoud je je vulva

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Is het tijd voor een vagina APK? Red light therapie laat je van binnen en buiten stralen, ook down under.

Dat rood licht tegenwoordig groen licht krijgt van menig huidexpert, is inmiddels wel bekend: LED-therapie belooft bij te dragen aan een heldere, stevigere en jonger uitziende huid. En dat houdt niet op bij je gezicht. Nee hoor, het schijnt namelijk ook goed te zijn voor je vriendin beneden: de vagina.

Lees ook: What the foef: dit wist je nog niet over je vagina

Fluft de boel op Lichttherapie voor je vulva lijkt de algehele vaginale gezondheid te genezen en te bevorderen. De rode golflengtes stimuleren de aanmaak van collageen en elastine, wat de boel plat gezegd weer strak trekt. Dat zorgt voor een sterkere blaas, minder pijntjes tijdens de seks, het stimuleert de bloedsomloop en vermindert droogheid. En dat is niet alles, rood UV-licht kan ook bijdragen aan de genezing van een schimmelinfectie, en verzacht pijn. Fijn als je net bent bevallen bijvoorbeeld. Eigenlijk een soort vagina APK'tje, dus.

Thuisonderhoud Je kúnt een behandelplan opstellen met een gespecialiseerd arts, maar dat hoeft niet. Je kunt het namelijk ook gewoon thuis doen. Net als de LED-gezichtsmaskers, verschijnen er nu ook home devices voor de intieme zone op de markt. Zo ontwikkelde femtechbedrijf JoyLux het allereerste vaginale LED hulpmiddel: de Vfit. Deze kun je gebruiken voor de huid rondom je vulva, maar je kunt 'm ook inbrengen, zodat het zijn werk aan de vaginawand van binnenuit kan doen. Lees ook: Feit of fabel: van poepen met los haar krijg je puistjes

Multifunctioneel Of het zoden aan de dijk zet is de vraag, apparaten voor thuis zijn minder sterk dan professionele apparaten in een medische omgeving. Maar voor wie zelf aan de slag wilt: breng een beetje glijmiddel aan op het apparaat en zet hem aan. Vervolgens laat je het licht 6 tot maximaal 10 minuten zijn werk doen. Een of twee keer per week onderhoud is voldoende. Enne, gebruik zo'n red light sessie dan gelijk als een gezellig vluggertje met jezelf, want door de zelf instelbare golflengtes gaat het ding ook een beetje vibreren. Move over, Satisfyer Pro.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Beauty

Meer lezen van Lifestyle