Op je kin, voorhoofd of rug? Dit betekent de plek van je puistje

Beauty

Op je kin, voorhoofd of rug? Dit betekent de plek van je puistje

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

11 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

11 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Je bent je tienerjaren allang gepasseerd, maar af en toe duikt er ineens weer zo'n vervelend puistje op. Op je wang, op je slapen of juist op je rug. Hoewel de rustplaats van die pukkel totaal willekeurig lijkt, heeft het wel degelijk een oorzaak.

Voorhoofd Last van puistjes op je voorhoofd? Dit heeft vaak te maken met stress, voeding of spijsverteringsproblemen. Zorg dat je voldoende slaapt en vermijd suikers, varkensvlees en vette voedingsmiddelen. Voor de sporters onder ons: overmatige eiwitten kunnen ook de oorzaak zijn.

Wangen Puistjes op de wangen worden veroorzaakt door bacteriën, vuil en het overmatig aanraken van je gezicht. Vooral tijdens de coronaperiode, toen we allemaal een gezichtsmasker moesten dragen, hadden mensen regelmatig last van puistjes op de wangen. Regelmatig je handen wassen en minimaal twee keer per week je kussensloop vervangen kan helpen.

Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kom ik snel van mee-eters af?'

Neus Mee-eters en puistjes op je neus hebben vaak te maken met hormonale schommelingen, darmproblemen of een slechte bloedcirculatie. De tips tegen mee-eters is exfoliëren, exfoliëren en nog eens exfoliëren.

Borst en rug Een plek waar voor je gevoel absoluut geen puistjes thuishoren. Pukkels op je rug of borst hebben vaak te maken met overmatige talgproductie en een slechte doorbloeding. Regelmatig douchen, luchtige kleding dragen en de rug exfoliëren met speciale producten wil nog weleens helpen.

Hals, kin en kaaklijn Ongesteld, zwanger of in de overgang? Jep, door hormonale disbalans kun je last krijgen van puistjes op je hals, kin en kaaklijk. Er vanaf blijven en afwachten is het enige wat je hiertegen kunt doen.

Wenkbrauwen en slapen Puistjes en mee-eters rondom je wenkbrauwen kun je zien als een waarschuwing om meer water te drinken. Vaak heeft het te maken met dehydratatie of een slechte bloedcirculatie. Hoe je het voorkomt? Meer water drinken en minder zout en cafeïne nuttigen. Voor een betere bloedcirculatie wil de huid masseren met een serum nog weleens werken

Lees ook: Wil je die zomerse glow niet kwijt? Dan is dit volgens een huidtherapeut de ideale winter skincare routine

Rondom de mond Onzuiverheden rondom de mond hebben vaak te maken met de spijsvertering, voeding of irriterende stoffen. Zorg dat je genoeg groenten en fruit eet, vermijd synthetische huidverzorgingsproducten en slik eventueel supplementen die de darmflora ondersteunen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Beauty