Melk is goed voor elk? Wat dacht je van nieuwe haartrend milk tea hair

Beauty

Melk is goed voor elk? Wat dacht je van nieuwe haartrend milk tea hair

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld ?

Gepubliceerd op

25 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld ?

Na cowgirl copper is er nu een tweede haarkleurtrend voor het najaar. Milk tea hair is een overgewaaide trend uit Japan en de kleur doet denken aan – goh – thee met melk. Voor iedereen die deze herfst diens haar wil verven, maar cowgirl copper te veel van het goede vindt. 

We hebben 'm al voorbij zien komen in bruine tinten, maar ook in het beige, grijs en creamy. Voor ieder wat wils.

Herfst coupe ready Knap als je er nog nooit van hebt gehoord, want alleen al op TikTok heeft de haarkleur meer dan 40 miljoen views te pakken, maar daarvoor zijn wij er. De askleurige, beige blonde coupe wordt er geprezen als dé haarkleurtrend voor deze herfst. De kleur blijft een beetje in het midden tussen donkerblond en lichtbruin en zou vooral goed passen bij warme, olijfkleurige huidtypes. 

Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kan ik mijn bad hair day en vogelnest-look snel verbergen?'

Milk tea hair wordt op dezelfde manier aangebracht als de haartrend balayage. Bij een balayage, wat 'vegen' betekent in het Frans, wordt de kleur met een kwast op het haar geveegd. Het resultaat is een zachte en subtiele overgang, wat er weer voor zorgt dat de uitgroei minder opvalt. Conclusie: milk tea hair is een haartrend die niet al te veel moeite kost. Vinden we fijn. 

Keuze genoeg Toch niet overtuigd om je haarkleur om te toveren naar de kleur van thee met melk? Heroverweeg cowgirl copper dan nog even. Die pakt het dubbele aantal views – 92 miljoen! – en zou bijna iedereen moeten staan. Komt door de bij elkaar passende ondertonen donkere koper, brunette en karamel. Worden je natuurlijke haartinten door versterkt, in plaats van dat de basis volledig wordt veranderd.

Lees ook: Zo maak je de retestrakke sleek bun van Sofia Richie Grainge

Je snapt het: deze herfst zijn we van de makkelijke aanpak. Geen onnodige moeite. Leuke kleur d'r in en gaan. Nu nog kiezen welke van de twee.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen