Op TikTok is het duidelijk: cowgirl copper is dé nieuwe haarkleur deze herfst

Beauty

Op TikTok is het duidelijk: cowgirl copper is dé nieuwe haarkleur deze herfst

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

18 september 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Ja, er is - na tomato girl, coastal granddaughter en coastal cowgirl - weer een niche trend met een bijzondere naam opgedoken op TikTok. Dé nieuwe haarkleurtrend, zo zegt men, genaamd cowgirl copper. Dus mocht je weer de verleiding voelen om wat nieuws met je haar te doen nu de herfst eraan komt: cowgirl copper is het antwoord.

Vergeet de trend om met de herfst donkerder te gaan. Tegenwoordig verven we het oranje.

Wil je hebben Want sinds Kendall Jenner haar haren vorig jaar in deze kleur verfde, hebben we het nooit meer helemaal losgelaten. Dat maken de 92,3 miljoen TikToks die gemaakt zijn over de haarkleur wel duidelijk. Vinden wij niet gek. Door de bij elkaar passende ondertonen, donkere koper, brunette en karamel, staat de coupe – bijna – iedereen.

Met die tonen worden namelijk je natuurlijke haartinten versterkt, in plaats van dat de basis volledig wordt veranderd. Bij brunettes werkt-ie lekker door de bruine ondertoon, waardoor de kleur langer meegaat dan de gemiddelde rode koperkleur, en bij blondines zal de boel juist wat lichter uitvallen. Maar bij cowgirl copper mag dat.

Lees ook: 5 dingen die je jezelf wil afvragen voordat je een pony knipt

Orange is the new blue Toch weer effe wat anders na de blauwgrijze haartrend van deze zomer. Actrice Dame Helen Mirren verfde haar haren zeemeerminblauw en de trend was geboren. Perfect voor grijze of platinablonde haren, maar onmogelijk haalbaar voor de brunettes onder ons. Gelukkig is cowgirl copper d'r wel een voor ons allemaal. En laat die nou net dé perfecte kleur zijn voor het herfstseizoen. Dáág, mermaidcore.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen