Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kan ik mijn bad hair day en vogelnest-look snel verbergen?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe kan ik mijn bad hair day en vogelnest-look snel verbergen?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

22 september 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

22 september 2023 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: bad hair day verdoezelen.

'Hoe kan ik mijn bad hair day en de vogelnest-look snel verbergen?' - Carmen

Je kent die dagen wel, waarop je haar denkt dat het grappig is om als een vogelnest te verschijnen. Je kijkt in de spiegel en denkt: 'Wow, is carnaval al begonnen?' Maar maak je geen zorgen, we hebben een bad hair day survival plan voor je klaarstaan, met een paar slimme trucjes om je te helpen. Lees ook: Vraag het Beauty Editor Xana: 'Hoe behoud ik mijn zomerse tan zo lang mogelijk?'

Droogshampoo, je geheime wapen Laten we beginnen met een beautygeheim waarvan zelfs je overgrootmoeder versteld zou staan: Olaplex droogshampoo. Dit wondermiddel is als een geheime kracht die je haar tot leven wekt zonder dat het als een baksteen op je hoofd voelt. Een paar sprays, en je haar springt weer tot leven. Zeg maar dag tegen die vogelnest-look.

De 'geen tijd voor een volledige wasbeurt' tactiek Voor velen van ons is het wassen van ons haar een ware Olympische sport. De tijdsinvestering alleen al is soms gewoonweg onrealistisch. Maar stel je voor dat je een beetje tijd over hebt in de ochtend - een zeldzame gebeurtenis, toch? - dan hebben we de oplossing voor je om je haar weer een beetje te laten stralen. Het geheim zit hem in het half werk leveren, en we bedoelen dat op de beste manier mogelijk.

In plaats van jezelf te verplichten tot een complete haarwasroutine, kun je simpelweg een paar plukjes aanpakken - denk aan de voorste lokken of alleen je hoofdhuid. Hiermee bespaar je kostbare minuten terwijl je haar nog steeds die gewenste frisheid krijgt. Het beste gedeelte? Je hoeft niet eens de hele in-de-douche-dans uit te voeren; dit kun je net zo goed doen aan de gootsteen.

De camouflagetactiek Een van de beste manieren om dat vogelnest te verbergen, is door je haar slim te stylen. Probeer vlechten of knotjes. Niet alleen zien ze er schattig uit, maar ze kunnen ook je haar temmen en de aandacht afleiden van de chaos op je hoofd. Bonuspunten voor een messy look – het is net alsof je dat vogelnest expres hebt gecreëerd.

En voilà, daar heb je het, de drie gouden tips om je bad hair day te verslaan. Dus onthoud, zelfs op dagen dat je haar denkt dat het een vogelnest is, ben jij nog steeds de kapitein van je eigen haarschip.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer lezen