De Scandinavische haarlijn is hot, maar what the fuck is het?

Beauty

De Scandinavische haarlijn is hot, maar what the fuck is het?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

28 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Er is weer een nieuwe trend in haarland, waarvan je de naam vast nog een keer moet lezen: de Scandi hairline (lees: de Scandinavische haarlijn) is helemaal happening.

Uren bij de kapper zitten voor een hoofd vol highlights is niet meer nodig, deze trend bespaart je geld én tijd. Net als die blonde Scandinavische meiden, inclusief Scandi hairline.

Lees ook: Wil je weten: dit zijn dé 7 haarkleurtrends voor aankomende lente De Scandi watten? Het klinkt misschien vreemd, maar het concept is zo gek nog niet. Deze haartechniek blondeert alle babyhaartjes rondom je gezicht, zo krijg je een lichtere haarlijn. Door de blonde lokken krijg je een sunkissed effect rondom je gezicht, net alsof je de hele dag in de zon hebt gezeten. En die naam? Ja, die komt natuurlijk van de mooie blonde Scandinavische meiden, die dit kapsel proberen te evenaren.

Goed voor de centen Door telkens de haarlijn te kleuren lijkt je haar er blonder uit te zien dan voorheen, perfect als je al blonde highlights hebt. Ook als je je hele haar verft, kan deze trend je helpen. Door de plukken zal je uitgroei minder opvallen. Kort de volgende kappersafspraak maar in, want het is echt niet meer nodig om elke keer je haren van top tot teen te highlighten. Dat blonde effect krijg je zo ook, en nog beter: het kost een stuk minder. 

Blonde-only party? Nee echt niet Hoewel het goed staat bij gouden lokken, mis je de boot echt niet als brunette. Juist bij bruin haar kan een gekleurde haarlijn een warme speelse look geven.

Ga jij deze nieuwe techniek proberen? Wij zijn in ieder geval fan.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen