Investeren in kleren: zó zorgen hakken voor wat extra centimeters

Style

Investeren in kleren: zó zorgen hakken voor wat extra centimeters

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

29 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

29 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik er een tijdloos item bij. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: hakken.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen dus. Wist je dat je met twintig kledingstukken al een eind komt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing.

Week 8: perfecte hakken Het achtste item voor in je capsule garderobe is een stel perfecte hakken.

Hakken: we hebben vaak een haat-liefderelatie met ze. Ze zijn natuurlijk niet het meest praktisch binnen het schoeiselland. Toch zijn ze vaak 'a girl’s best friend'. Ja, ja - naast die ‘diamonds’. Thanks, Marilyn Monroe. Hakken zorgen voor wat extra centimeters. Dit komt door de langere visuele lijn die optisch gecreëerd wordt. Heerlijk dus als je een verlengend effect wil creëren. De hak in het algemeen is een echte investment piece. Draag je hakken naar kantoor voor een chique look. En ja, ik weet dat die sneakers verleidelijker zijn. Of ga voor een krachtige look tijdens een dinerdate of knalfuif door die perfecte muiltjes uit de kast te trekken. Of je nou gek bent op hakken die hoger dan hoog zijn en die elke dag aantrekt, of niet meer dan drie centimeter draagt: we hebben de vijf mooiste hakken geselecteerd voor je. Van elegante hakken tot stilleto’s, en van de kitten-heel tot praktische boots. Deze wil je hebben.

Shop 5 perfecte hakken

1. Zwarte blokhakken € 59,99 Mango via Wehkamp

Zwarte Hakken Mango

SHOP NU 2. Oranje slingbacks € 123 Arket

Oranje Hakken Arket

SHOP NU 3. Zwarte boots € 39,99 H&M

Boots H&M

SHOP NU 4. Zebra-hakken € 495 Wandler

Zebra hakken Wandler

SHOP NU 5. Beige stiletto's € 50,95 NA-KD

beige hakken nakd

SHOP NU

Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen, want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, de schoudertas.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style