Investeren in kleren: dit is waarom je een trenchcoat wil hebben

Style

Investeren in kleren: dit is waarom je een trenchcoat wil hebben

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

18 augustus 2022 10:00

Bron / Fotografie

Fotografie Lieke Vriens

Gepubliceerd op

18 augustus 2022 10:00

Bron / Fotografie

Fotografie Lieke Vriens

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: de trenchcoat.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo'n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo'n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen, dus. Wist je dat je met 20 kledingstukken al rondkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing. Week 2: de trenchcoat Het tweede item voor in je capsule garderobe is de trenchcoat.

De trenchcoat: een icoon in de filmindustrie (Breakfast at Tiffany's, iemand?) en nu een item dat het straatbeeld domineert. Lang leve de trench. Deze parel is hét tijdloze item voor in je capsule kledingkast. Vandaag de dag zijn ze verkrijgbaar in een overvloed aan stoffen, kleuren en ontwerpen. Voor ieder wat wils. Dit item is super veelzijdig. Een weekendje shoppen? Draag de trenchcoat als statement piece. Een etentje tijdens koele zomeravond? Trek 'm uit je kast. Combineer het met een oversized witte blouse en jeans met loafers. Of ga voor een chique look met een pantalon. Kortom: elke outfit wordt nog beter met een trenchcoat. Voor als je er nog niet een hebt. We hebben onze 5 favorieten voor je geselecteerd. Shopse.

Shop 5 tijdloze trenchcoats

1. Beige trenchcoat, € 89,56 NA-KD

Trenchcoat NA-KD beige wit

SHOP NU 2. Mintgroene trenchcoat, € 179 Edited

Trenchcoat Edited mintgroen

SHOP NU 3. Zwarte trenchcoat, € 79,99 Mango

Trenchcoat Mango zwart

SHOP NU 4. Beige trenchcoat, € 190 Arket

Trenchcoat Arket Beige

SHOP NU 5. Bruine trenchcoat, € 149 & Other Stories

Trenchcoat & Other Stories bruin

SHOP NU Dat was 'm voor deze week. Blijf mij vooral volgen want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, de perfecte denim.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style