Investeren in kleren: een wit overhemd is onmisbaar in je kledingkast

Style

Investeren in kleren: een wit overhemd is onmisbaar in je kledingkast

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

12 augustus 2022 10:00

Gepubliceerd op

12 augustus 2022 10:00

Heb je ook moeite met het samenstellen van de perfecte look? Je bent zeker niet de enige. Een eenvoudige oplossing: investeren in de juiste kleren. Begin vandaag een capsule garderobe. En jawel, met mij. Elke week verzamel ik een tijdloos item. Zodat jij uiteindelijk de perfecte basics in huis hebt. Met deze week: de witte blouse.

Capsule garderobe? Wat? Ik hoor je denken. Wat is het? Zo’n capsule garderobe. Eenvoudig gezegd: een samengestelde garderobe van veelzijdige stukken die je graag draagt. De sleutel tot zo’n kledingkast is niet gebaseerd op kwantiteit, maar op kwaliteit en veelzijdigheid. Een duurzame manier om je kast te benaderen, dus. Wist je dat je met 20 kledingstukken al rondkomt? Denk aan drie per categorie. Het zijn vaak klassieke stukken die niet uit de mode gaan. Hierdoor gaan items jaren mee en hoef je niet steeds opnieuw de winkelstraat in. Spaar je ze allemaal, dan kan je onderling beter mixen en matchen. Dag kledingstress en hallo geldbesparing. Week 1: de witte blouse Het eerste item voor in je capsule garderobe is de witte blouse.

Een wit overhemd is onmisbaar in elke garderobe. Het is niet voor niets een klassieker. Deze topper is perfect te stylen. Maak je een city-trip naar je favoriete stad? Ga dan voor een oversized look in combinatie met een high-waisted pantalon. Een festival op de planning? Draag de witte blouse open als jasje en mix het met een tanktop en wijde jeans. Of combineer het met je favoriete blazer voor een kantoordag. Duik de kledingkast in van je vriend, vader of huisgenoot. Daar zul je er geheid een vinden. Zo niet, hier onze 5 favo’s op een rij.

Shop 5 tijdloze overhemden

1. Witte blouse, € 59 Arket

Beeld - Witte Blouse - Arket

SHOP NU

2. Wit overhemd, € 59 Cos

Beeld - wit overhemd - Cos

SHOP NU

3. Blouse van biologisch katoen, € 85 Samsøe Samsøe

Beeld - bloes - Samsøe Samsøe

SHOP NU

4. Witte blouse, € 113 Karl Lagerfeld

Beeld - witte bloes - karl lagerfeld

SHOP NU

5. Oversized blouse, € 19,99 H&M

Beeld - witte blouse - h&m

SHOP NU Dat was ‘m voor deze week. Blijf mij vooral volgen want ik bespreek iedere week een nieuwe parel. Zodat jij uiteindelijk, net als ik, een perfecte capsule garderobe creëert. Met volgende week: jawel, de trenchcoat.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style