Hoedenfestijn: dit waren de opmerkelijkste verschijningen van Prinsjesdag 2021

Style

Hoedenfestijn: dit waren de opmerkelijkste verschijningen van Prinsjesdag 2021

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

20 september 2022 14:00

Bron / Fotografie

beeld Meis & Jip

Gepubliceerd op

20 september 2022 14:00

Bron / Fotografie

beeld Meis & Jip

Trek je mooiste en meest bijzondere hoed maar uit de kast. Het is Prinsjesdag. Het lijkt soms meer om het hoedenfestijn te gaan dan om de begroting. 'Als je in Den Haag op Prinsjesdag geen hoed draagt, wanneer dan wél?' vroeg Erica Terpstra zich af. En gelijk heeft ze.

Na haar wijze woorden in 1977 begon Erica Terpstra deze uitgesproken traditie. Ze droeg als kersvers Kamerlid van de VVD als eerst een hoed naast de koningin. Dit is sindsdien het meest besproken onderwerp tijdens Prinsjesdag. In het begin waren de hoeden vooral stoffig en sober. Ze mochten immers niet groter zijn dat die van de koningin. Naarmate de tijd vorderde, werden de hoeden steeds extremer. Er werden zelfs statements met hoeden gemaakt. Ken je de hoed gemaakt van autobanden nog? Woog wel acht(!) kilo. Hoe dan? Deze werd in 2005 gedragen door het voormalig SP-Kamerlid Krista van Velzen. Ze wilde hiermee een podium geven aan het anti-asfaltbeleid.

Wat zullen we dit jaar weer allemaal zien? Eerst nog even een terugblik. Dit waren de opmerkelijkste verschijningen van vorig jaar.

De opmerkelijkste verschijningen van 2021

1. Koningin Máxima

Prinsjesdag: Maxima

2. Mona Keijzer

2. Mona Keijzer

3. Annemarie Jorritsma

Annemarie Jorritsma

4. Sylvana Simons

Sylvana Simons

5. Mei Li Vos

Mei Li Vos

6. Prinses Laurentien

Prinses Laurentien

7. Fleur Agema

Fleur Agema

8. Lucille Werner

Lucille Werner

9. Lilianne Ploumen

Lilianne Ploumen

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Meer Style

Nieuw bij &C