Flinke flater: 'Deze Gucci-miskoop ligt al vijf jaar in m'n kast te verstoffen'

Style

Flinke flater: 'Deze Gucci-miskoop ligt al vijf jaar in m'n kast te verstoffen'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

3 oktober 2023 om 12:00

Gepubliceerd op

3 oktober 2023 om 12:00

Van andermans fouten kun je leren. En eerlijk is eerlijk: soms kun je er ook van genieten. Zo ook met miskopen. Of het nou een fluorescerende coltrui is of schoenen waar je voeten nét niet in afsterven, we willen het zien. Deze week loeren we in de kast van Isabelle Heijhoff en komen we erachter welke flinke flaters zij heeft geslagen.

Naam: Isabelle Heijhoff Leeftijd: 31 jaar Instagram: @isabelleheijhoff Beroep: creatief directeur bij interieurmerk Aime Té Studio Gemiddelde uitgave aan kleding per maand: 'Zo'n 200 euro.' Lees ook: Flinke flater: 'Deze jurk lijkt wel een aardappelzak van Bram Ladage' Miskoop 1: Tas, € 700, J.W Anderson 'Ik had een periode waarin ik helemaal fan was van het dragen van kleur. Daarom was ik op slag verliefd toen ik deze tas zag van J.W. Anderson. Ik dacht meteen dat dit een goede zou zijn met mijn jeans. Uiteindelijk heb ik deze tas helaas maar twee keer gedragen. Er zat geen lange strap bij, dus de tas was super onpraktisch. De tas was ook vaak té veel door de knalkleur en gouden details.'

Flinke Flater - Knaltas

Miskoop 2: Riem, € 170, Gucci 'Met mijn moeder maak ik jaarlijks een stedentrip. Als traditie kopen we altijd iets moois als aandenken aan deze mini-vakantie. Dit keer waren we in Milaan. Ik vond deze riem van Gucci meteen te gek omdat-ie anders is dan zo'n standaard Gucci-riem. Tien minuten voordat we vlogen renden we naar de Gucci-winkel en kocht ik de riem. Ik had geen tijd meer om te passen en was zo gretig dat ik 'm kocht. De riem bleek achteraf veel te groot.'

Flinke Flater - Riem

Welke van de twee vind je de grootste miskoop? Waarom? 'Oei, ik denk dan toch de J.W. Anderson-tas aangezien ik 'm maar twee keer heb gedragen. Echt zonde. Bij beide aankopen was ik op slag verliefd, nu denk ik daar heel anders over.' Lees ook: Flinke flater: 'In deze jurk kon ik alleen zitten, dansen was geen optie' Wanneer besefte je dat je een flinke flater had geslagen? 'Toen ik de items probeerde te stylen met de spullen uit mijn kast en dit toch moeilijker was dan ik gedacht had.' Wat doe je met je miskopen? 'Dat wisselt, ik heb genoeg miskopen gedaan. Meestal probeer ik deze wel echt te verkopen. Of ik geef ze aan een vriendin. Het is ook zonde als het gewoon in de kast blijft hangen.' Hoe lang heb je deze miskopen al in huis? 'De J.W. Anderson-tas heb ik nu zes jaar en de Gucci-riem ligt al vijf jaar in m'n kast te verstoffen. Omdat het ook grotere aankopen waren en ook een mooie herinnering zijn kan ik ze dus niet wegdoen.' Hoe makkelijk neem je afscheid van items die je niet meer draagt? 'Vroeger vond ik het moeilijker, omdat ik mijn stijl nog niet goed snapte. Ik ging letterlijk alle kanten op en daardoor dacht ik altijd bij het shoppen: dit komt vast nog wel van pas. Nu snap ik mijn stijl meer en gebeurt dit minder.' Doe je vaak miskopen of shop je altijd heel doordacht? 'Tegenwoordig shop ik wel meer doordacht. Ik probeer echt te investeren in mooie basics van goede kwaliteit. Als ik een duurder item koop, koop ik deze ook liever in een basic kleur. Ik laat de trends tegenwoordig wat meer links liggen.' Wat is de duurste kledingmiskoop die je ooit hebt gedaan? Hoe duur was die? 'Haha, dat is dus de J.W. Anderson-tas van 700 euro.' Dit artikel werd eerder gepubliceerd in november 2022.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop hier